O-STA

Uporabniki Telekoma Slovenije ob vrnitvi iz tujine prejmejo SMS, naj bodo pozorni na svoje zdravje

Od danes, 10. marca, dalje uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in blagovnh znamk Mobi, IZI, Spar Mobil in Hip Mobil, ki se v Slovenijo vrnejo iz tujine, prejmejo SMS-sporočilo, s katerim Ministrstvo za zdravje RS državljane opozarja na preventivne ukrepe za zajezitev širjenja korona virusa. Gre za rešitev Telekoma Slovenije, katerega mobilne storitve uporablja prek milijon Slovenk in Slovencev, SMS-sporočilo pa bodo prejeli uporabniki v trenutku, ko se bo mobitel uporabnika iz tujega omrežja ponovno povezal v mobilno omrežje Telekoma Slovenije.

Storitev je namenjena obveščanju državljanov, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine, besedilo SMS sporočila Ministrstva za zdravje RS pa se glasi: "Ob vrnitvi iz tujine bodite pozorni na svoje zdravje. Če se slabo počutite, kašljate in imate vročino, ostanite doma, po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika in preverite ravnanje glede virusa Covid-19. Več informacij tudi na brezplačni številki: 080 14 04."

Ministrstvo za zdravje RS bo državljane na ta način obveščalo, dokler bo potrebno.

Uporabniki, ki se bo znotraj 30 dni iz tujega v omrežje Telekoma Slovenije povezal večkrat, bo v navedenem obdobju SMS sporočilo prejel enkrat.

Prejeto sporočilo je brezplačno. Odjava od storitve ni možna.

Za Ministrstvo za javno upravo je Telekom Slovenije vzpostavil tudi klicni center in brezplačno številko 080 14 04.