O-STA

Vstop v poslovalnice NLB od jutri dalje omejen na posamično vstopanje

V NLB se aktivno odzivamo na zaostreno situacijo v razmerah širjenja koronavirusa. Sprejeli smo vrsto ukrepov za zagotavljanje kar najvišje stopnje varnosti poslovanja za naše stranke in zaposlene, ki jim dodajamo nove.

Strankam smo že v preteklih dneh priporočali, da se na posvet v izbrani NLB poslovalnici predhodno naročijo in kolikor se le da omejijo nenujne obiske poslovalnic.

Od jutri, 13. marca, iz preventivnih razlogov spreminjamo še način sprejemanja strank v poslovalnici. Naenkrat je lahko v poslovalnici samo toliko strank, kolikor je bančnih okenc. Če so vrata poslovalnice med delovnim časom zaprta, prosimo stranke, da počakajo, dokler ne pridejo na vrsto. Pozivamo, da v poslovalnici upoštevajo osebni prostor tako zaposlenih kot ostalih strank in ohrani primerna razdalja. Stranke tudi prosimo, da uporabijo razkužilo pred in po bančnem opravku.

Te dni smo strankam preko različnih kanalov komunikacije svetovali, kako poslovati v času širjenja virusa. Odgovor je: gotovino nadomestite z brezgotovinskim poslovanjem z brezstičnim karticami in uporabo sodobnih načinov poslovanja kot so mobilne in spletne banke ter mobilna denarnica NLB Pay. Bankovci in kovanci izmenjajo veliko rok, zato so prej našteti brezgotovinski načini poslovanja prava izbira.