O-STA

CGTN: Zadnji podatki kažejo, da je v Wuhanu uspešno okrevalo več kot 36.000 obolelih

PEKING--(BUSINESS WIRE)-- V Wuhanu v osrednji Kitajski, mestu, ki velja za epicenter izbruha koronavirusa, je število novih potrjenih primerov bolezni COVID-19 padlo na enomestno številko, saj so v petek po poročanju kitajske televizije CGTN zabeležili le štirih primere.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V polnem obsegu je na voljo tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20200314005025/en/

Celoten video prispevek je na voljo tukaj: https://news.cgtn.com/news/2020-03-14/Fight-to-Reunite-How-Wuhan-tackled-COVID-19-ORhUCzRIGs/index.html

Zadnji podatki kažejo, da je v Wuhanu uspešno okrevalo več kot 36.000 obolelih, kar predstavlja več kot 70 odstotkov vseh primerov v mestu. Najbolj prizadeto mesto v kitajski provinci Hubei je na zelo dobri poti k okrevanju.

Ker bolnišnice lahko vse več pacientov odpuščajo domov, se je ta teden zaprlo vseh 14 začasnih bolnišnic v mestu.

Omenjene bolnišnice, ki so jih vzpostavili v javnih zgradbah, so zagotovile pravočasno obravnavo za obolele z blagimi simptomi. Oskrbele so več ko 12.000 obolelih. Ta izjemen napredek ni prišel zlahka. Hitra mobilizacija državnih zdravstvenih kapacitet je pri obvladovanju epidemije odigrala ključno vlogo.

Na pomoč v boj v Hubeiju je bilo odposlanih 42.000 pripadnikov zdravstvenega osebja s cele države. Do 3. marca je bilo v Hubei poslanih okoli 65.000 kosov zdravstvene opreme, med drugim respiratorji in ECMO naprave (umetna pljuča).

Načrti zdravljenja, na primer podpora z respiratorjem in plazma terapije, so bili testirani in izvedeni. Tradicionalna kitajska medicina je pomagala omiliti simptome mnogih obolelih in skrajšati zdravljenje.

Kitajska je zahvaljujoč ukrepom, ki jih je sprejela, zdaj prestala vrhunec izbruha, je v četrtek povedal predstavnik vlade.

Zunaj Hubeija podjetja postopoma oživljajo. Več kot 95 odstotkov podjetij nad določeno velikostjo je začelo spet obratovati, je v petek povedal uradni predstavnik.

Doktor Bruce Aylward, vodja ekipe skupne misije Kitajska-WHO za COVID-19, je povedal, da bodo za posnemanje uspešnega kitajskega protinapada drugod potrebni hitrost, denar, domišljija in politični pogum.

O CGTN

CGTN, ki ima sedež v Pekingu, deluje prek televizije in spleta kot večjezikovna in multiplatformska medijska organizacija. Zanjo dela mednarodna ekipa strokovnjakov, ki so bazirani v Nairobiju, v Washingtonu in Londonu.


Izvorna različica je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200314005025/en/

Kontakti
Jiang Simin, +86 18826553286
Jiang.simin@cgtn.com
www.cgtn.com


Vir: CGTN

Multimedijske vsebine
Ogled na BusinessWire.com.
Video
Pričujoč video prispevek, delo CGTN, temelji na resničnih dogodkih in prikazuje, kako se je Kitajska uspešno spopadla s smrtonosnim virusom in pozdravila obolele, kot sta Han (psevdonim) in njegov oče. Epidemija še širi po celem svetu in skupnega sovražnika, COVID-19, lahko premagamo le s sodelovanjem