O-STA

Bodimo odgovorni, preprečimo širjenje koronavirusa, ne družimo se!

Kljub vsemu obveščanju, še vedno opažamo, da se nekateri občani družijo na javnih površinah. Nekateri posedajo v skupinah v parku, eni balinajo, nekateri mladi izvajajo skupinske športe (košarka, nogomet) na igriščih, ki nimajo ograje, s katero bi jih lahko zaprli, več mladih se v skupinah sprehaja okoli jezera ali se zadržujejo na pumptrack poligonu ...

Vse občanke in občane zato naprošamo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe in se družijo le z najožjimi družinskimi člani. Vsako drugo druženje poveča možnost širjenja okužbe s koronavirusom in resnično pomeni nevarnost za vse nas. Bodimo odgovorni. Starše otrok in mladine prosimo, da se pogovorijo z otroki in jim pojasnijo, kako zelo hitro se virus COVID-19 širi in, kako zelo pomembni so vsi preventivni ukrepi, h katerim pozivata vlada in nacionalni inštitut za javno zdravje.

Ostanimo doma oz. koristno je tudi gibanje na svežem zraku, vendar ne v skupinah, samo posamično ali z družinskimi člani.

Ko bo to obdobje mimo, bomo imeli veliko priložnosti za druženje, sedaj pa ravnajmo odgovorno do sebe in do drugih ter se izogibajmo vseh nenujnih stikov.

Če preventivnih ukrepov ne bomo upoštevali, bodo potrebne še strožje omejitve oz. sprejetje odredbe o prepovedi zbiranja na javnih in športnih površinah.

Le ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom. Zato pozivamo, da se jih držimo vsi!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje