O-STA

Pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer

V Upravi Mestne občine Velenje smo v preteklih dneh sprejeli številne ukrepe, s katerimi bi zajezili širjenje koronavirusa. Tudi v Velenju so nekatere storitve še vedno na voljo in dosegljive preko telefona oz. elektronske pošte. Spodaj vam podajamo informacije o dosegljivosti v tem času.

DELOVANJE OBČINSKE UPRAVE

Urejanje zadev z Upravo Mestne občine Velenje je možno preko telefona (03 8961 600) in elektronske pošte (info@velenje.si), saj bodo uslužbenci Mestne občine Velenje delo v čim večji meri opravljali od doma. Telefonske številke vseh uslužbencev so objavljene na občinski spletni strani https://www.velenje.si/uprava-organi-obcine/uprava-mov, stacionarne številke so prevezane na mobilne številke uslužbencev. Elektronski naslov posameznega javnega uslužbenca je ime.priimek@velenje.si.

Redarska služba skupaj s policijo nemoteno opravlja naloge varovanja ljudi in premoženja.

CIVILNA ZAŠČITA

Aktivirali smo štab Civilne zaščite Mestne občine Velenje ter načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oz. pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v mestni občini Velenje. Namestnik poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Velenje Bojan Prelovšek je dosegljiv na telefonski številki 051 303 530.

NUJNO VARSTVO OTROK

Prostovoljci Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje zagotavljajo varstvo za vrtčevske in osnovnošolske otroke do 5. razreda. Pozivamo prostovoljce, ki so pripravljeni v teh izrednih razmerah nuditi varstvo otrok na domu za tiste starše, ki opravljajo poklice, ki so v tem obdobju nujnega, življenjskega pomena, da se prijavijo na mzpm.velenje@vilarozle.si ali pokličejo Bojano Špegel iz MZPM Velenje (031 682 657). Nujno varstvo bodo zagotavljali le za ZDRAVE otroke staršev zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Varstvo bo zagotovljeno od 7. do 16.30. Za nadaljnje dni prosimo starše otrok, da se o možnosti varstva dogovorijo na telefonski številki 03 897 75 40 (od 7. do 16. ure).

SKRB ZA RANLJIVEJŠE SKUPINE

Člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje v času kriznih razmer na območju Mestne občine Velenje zagotavljajo oskrbo s hrano in zdravili za starejše. Storitve so brezplačne in se izvajajo za starostnike, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci opravili nakupe osnovnih stvari. Prostovoljci so poskrbeli za priporočene preventivne ukrepe pri opravljenih storitvah (predaja denarja in računov pod vrati, nakup, zdravila pustimo pred vrati). Od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro sprejemajo naročila na telefonski številki 03 898 19 22.

JAVNA KUHINJA IN DOSTAVA TOPLEGA OBROKA ZA RANLJIVE

Javna kuhinja bo nemoteno obratovala in v Mestni občini Velenje bomo zagotavljali topel obrok za vse upravičence. Prav tako smo v sklopu javne kuhinje organizirali pripravo in dostavo toplih obrokov za ranljivejše posameznike (invalide, starejše, nemočne). Posamezniki, ki se uvrščajo v te skupine, si lahko topel obrok naročijo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 03 898 19 22 - Udarnik MC Velenje. Za dostavo obrokov bodo poskrbeli člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje.

DELOVANJE MESTNE TRŽNICE

Tržnica v središču mesta bo do preklica zaprta. Na spletni strani www.velenje.si bomo z jutrišnjem dnem začeli objavljati zainteresirane ponudnike sadja in zelenjave iz okoliških kmetij, ki bodo poskrbeli za dostavo oz. osebni prevzem blaga.

PARKIRANJE V MODRIH CONAH IN GARAŽNIH HIŠAH

Na območju mestne občine Velenje do preklica omogočamo brezplačno parkiranje na zunanjih parkiriščih v modrih conah in v garažnih hišah, razen v garažni hiši Gorica, kjer velja obstoječa ureditev parkiranja.

KOMUNALNO PODJETJE VELENJE

Izvajanje vseh dejavnosti podjetja poteka nemoteno. Za vse uporabnike so dosegljivi preko dežurnih številk, ki so objavljene na spletni strani www.kp-velenje.si, brezplačne številke 080 80 34 in elektronske pošte (kpv@kp-velenje.si).

LEKARNA
V Lekarni Velenje so poskrbeli za vse varnostne ukrepe, ki preprečujejo širjenje okužbe. V lekarno lahko vstopi le en obiskovalec naenkrat, drugi pa morajo počakati zunaj. Poskrbeli bodo, da bo zagotovljena neprekinjena oskrba z zdravili. Odprte so tri velenjske enote, pri Zdravstvenem domu Velenje, na Cankarjevi in na Kersnikovi cesti. Lekarna Trebuša je zaprta. Delo enot lekarn v Velenju lahko spremljate na spletni strani www.lekarna-velenje.si.

ZDRAVSTVENI DOM

V Zdravstvenem domu Velenje je odprt samo en vhod pri garažni hiši (od 6. do 20. ure). Poseben dostop pri vhodu v predšolski dispanzer je omogočen za otroke in šolsko mladino do 19. leta (obvezna predhodna telefonska najava obiska), v dežurni ambulanti pa po predhodni telefonski najavi za paciente, ki imajo težave (bolečine v prsih in druga nujna stanja). Ponoči je možen vhod le pri dežurni ambulanti.

V primeru povečanega obiska potencialno obolelih je civilna zaščita že postavila šotor za jemanje brisov. Če menite, da imate znake okužbe in vam ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika na telefon, PROSIMO POKLIČITE DEŽURNO SLUŽBO ZDRAVSTVENEGA DOMA VELENJE NA TELEFONSKO ŠTEVILKO 03 8995 445 IN BREZ PREDHODNEGA DOVOLJENJA NE VSTOPAJTE V OBJEKT ZDRAVSTVENEGA DOMA!

Prav tako lahko telefonske številke še ostalih dežurnih služb najdete na spletni strani Mestne občine Velenje https://www.velenje.si/e-obcina/dezurne-sluzbe.

Vse občanke in občane naprošamo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, ki preprečujejo širjenje koronavirusa. Svetujemo, da se ljudje čimbolj zadržujejo doma, da se izogibajo vseh nenujnih stikov z ljudmi. Le ob upoštevanju vseh teh ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

Vsi ukrepi veljajo za obdobje dveh tednov oz. do preklica. Nadaljnje ukrepe bomo prilagajali glede na situacijo v državi in glede na navodila Vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.