O-STA

Spremenjen dostop do Zdravstvenega doma Velenje

Velenje, 19. marec 2020 - V Zdravstvenem domu Velenje je odprt samo en vhod pri garažni hiši. Vhod bo odprt od ponedeljka do petka od 6. do 20. ure, med vikendi med 7. in 15. uro.

Poseben dostop je za otroke in šolsko mladino do 19. leta omogočen pri vhodu v predšolski dispanzer (obvezna predhodna telefonska najava obiska) in za paciente s sumom na okužbo s koronavirusom po predhodni telefonski najavi pri vhodu v dežurno ambulanto (skozi infekcijski boks, do katerega se dostopa skozi dvorišče zdravstvenega doma). Ponoči je možen vhod le pri dežurni ambulanti. Vsi ostali vhodi v Zdravstveni dom Velenje so zaprti.

Do nadaljnjega se v zdravstvenem domu ne izvajajo več zobozdravstvene dejavnosti. Če potrebujete pomoč zobozdravnika, lahko med tednom pokličete na telefonsko številko za nujne primere, kjer se zobozdravnik pogovori s pacientom in mu na podlagi njegove ocene predpiše ustrezna zdravila (antibiotike, protibolečinska zdravila). Za odraslo populacijo so dosegljivi od ponedeljka do četrtka med 7. in 19. uro ter v petek med 7. in 13. uro na telefonski številki 03 8995 484. V kolikor ima težave otrok ali mladostnik so dosegljivi od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro na telefonsko številko 03 8995 591.

V času vikenda bo po telefonu dosegljiv dežurni zobozdravnik. Njegov kontakt bo objavljen na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje www.zd-velenje.si. Ta vikend bo dežural dr. Ivan Janežič, ki bo dosegljiv na telefonski številki 03 897 3400.

V primeru res nujnega zobozdravstvenega posega pacienta z napotnico pošljejo v Zdravstveni dom Celje, kjer opravljajo nujne storitve za regijo. Ob prihodu pacienta temeljito izprašajo, izmerijo temperaturo. V primeru suma na koronavirus ga pošljejo v izolirani del Zdravstvenega doma Celje, sicer pa v običajni del, kjer prejme točno uro posega.

Če menite, da imate znake okužbe in vam ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika na telefon, PROSIMO POKLIČITE DEŽURNO SLUŽBO ZDRAVSTVENEGA DOMA VELENJE NA TELEFONSKO ŠTEVILKO 03 8995 445 IN BREZ PREDHODNEGA DOVOLJENJA NE VSTOPAJTE V OBJEKT ZDRAVSTVENEGA DOMA!

Prijazen pozdrav in ostanimo zdravi,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si