O-STA

Psihosocialna podpora in možnost pogovora v času epidemije

Velenje, 20. marec 2020 - V Zdravstvenem domu Velenje so za občanke in občane zagotovili možnost psihosocialne podpore pri morebitnem težjem spoprijemanju s trenutno epidemiološko situacijo, ki poteka po telefonu in elektronski pošti. Kontakti so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje https://www.zd-velenje.si/obvestila/koronavirus-vrata-3-2/.

Psihosocialna podpora ni namenjena podajanju medicinskih informacij. Za le te so na voljo osebni zdravniki in Klicni center za informacije o koronavirusu na telefonski številki 080 1404, ki deluje vsak dan od 8. do 20. ure.

Prav tako je v Velenju na voljo brezplačni družabniški telefon za starostnike "KR POVEJ". Družabništvo delujejo na daljavo, in sicer pogovori potekajo od ponedeljka do petka med 13. in 15. uro. Za pogovor se je potrebno naročiti od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 030 719 864.

Aktualne in ključne informacije v zvezi s koronavirusom lahko najdete na spletni strani Mestne občine Velenje https://www.velenje.si/e-obcina/11920 in tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Ostanimo zdravi! Ostanimo doma!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje