O-STA

Caylon podpisala pogodbo o prodaji platforme TradeCard za storitve nabavne verige po vsej Evropi; francoska banka nudi orodja za poenostavitev globalnega poslovanja

NEW YORK & PARIZ--(BUSINESS WIRE)--28. april, 2005--TradeCard Inc., vodilni ponudnik on-demand finančnih storitev za nabavno verigo, je danes sporočil, da bo Caylon, podružnica Credit Agricole S.A. za investicijsko in korporativno bančništvo, prva finančna institucija, ki bo prodajala platformo TradeCard in nudila storitve strankam po vsej Evropi. Caylon bo svojo globalno mrežo uporabila za prodajo platforme TradeCard in lastnih finančnih storitev tudi svojim strankam izvoznikom drugod po svetu.

Platforma TradeCard Caylonovim strankam omogoča, da avtomatizirajo finančne procese na svojih nabavnih verigah od naročil do gotovine. Kupci se s svojimi partnerji po vsem svetu povežejo s pomočjo svetovnega spleta, kjer urejajo naročila, pošiljanje računov in druge procese. To zmanjšuje porabo papirja in v vse procese od naročil do plačila vnaša transparentnost. Obravnava neporavnanih plačil je lahko popolnoma avtomatizirana in finančne storitve so na voljo elektronsko in avtomatsko. Za stranke to pomeni manjše stroške, poenostavljeno čezmejno strateško nabavo, boljše upravljanje s tveganji in kapitalom, in bolj učinkovite poslovne procese.

Emmanuel Bouvier D'Yvoire, direktor za globalne poslovne finance, je dejal: "Zelo jasno smo videli, kaj se dogaja na trgu. Nekatere stranke morajo trgovati hitreje, saj so pod pritiskom, da morajo z denarjem upravljati z maksimalno učinkovitostjo, za kar morajo biti vse stranke v transakciji sinhronizirane. Kot bančniški partner naših strank moramo za to poskrbeti." Dodal je: "TradeCard smo izbrali, ker je nesporno vodilni na trgu s preverjeno tehnologijo in kritično maso strank po vsem svetu. Naše stranke bodo imele velike koristi zaradi večletnih izkušenj in trdne baze strank. S pomočjo sistema TradeCard bomo lahko popestrili našo ponudbo finančnih storitev in optimizirali lastne procese."

TradeCard, ki je na trgu že od leta 2000, danes uporablja 1,000 strank v 34 državah. Ameriška firma za analize trga AMR Research pravi: "Podjetja, ki razmišljajo o novi strategiji in sistemu globalnega trgovanja, premišljajo o premiku k odprtemu trgovanju ali iščejo nepapirni način za poenostavitev financ, naj se obrnejo na TradeCard."

(Greg Aimi, Robert Garf, Laura Preslan, AMR Research Alert, 14. december

2004).

Širši obseg storitev - večja zvestoba strank

Tudi Caylon bo imela od partnerstva številne koristi, saj bodo bankine storitve na platformi TradeCard popolnoma avtomatizirane in odvisne le od dokumentov v elektronski obliki. S platformo TradeCard bo Calyon strankam lahko nudila en sam sistem za domače in mednarodno poslovanje z odprtim računom in omogočila razvoj elektronskih kreditnih pisem. To bo za Calyon odprlo nove priložnosti za prodajo dodatnih storitev strankam in povešanje tržnega deleža. Calyon, ki je nastala leta 2004 z združitvijo investicijskih divizij bank Credit Agricole Indosuez in Credit Lyonnais, je od matičnih podjetij podedovala vizijo in zavezanost k inovativnosti.

"Calyon vsekakor ve, kaj želijo stranke. Zelo smo zadovoljni, da imamo partnerja s takšno vizijo," je dejal Kurt Cavano, predsednik uprave TradeCard Inc. "Naše partnerstvo s Calyonon bo bankinim strankam olajšalo in pocenilo poslovanje ter zmanjšalo tveganje pri nabavnih verigah. Za TradeCard je ta sporazum še en dokaz o zrelosti trga in veselimo se, da bomo našo storitev širili v Evropi."

O investicijski in poslovni banki Calyon

Calyon je investicijska in poslovna banka Skupine Credit Agricole in združuje divizije za investicijsko in poslovno bančništvo Credit Agricole Indosuez in CreditLyonnais. S kreditnim ratingom in finančno trdnostjo Credit Agricole S.A. je Calyon pomemben igralec na trgu in po prihodkih ena največjih poslovnih in investicijskih bank v Evropi. Z 18.000 zaposlenimi v več kot 60 državah je Calyon specializirana za številne aktivnosti v zvezi s kapitalskimi trgi, investicijskim bančništvom in financiranjem.

O Podjetju TradeCard

TradeCard je vodilni ponudnik on-demand finančnih produktov za nabavno verigo in je v globalni trgovini povzročil revolucijo s spletno platformo, ki avtomatizira finančne procese v nabavi verigi, ji jo obremenjujejo desetletja papirnatih rešitev. Z uporabo sistema TradeCard imajo kupci in prodajalci popolni pregled nad transakcijami od začetnega naročila do plačila. Globalna mreža poslovnih partnerjev nudi dodatne avtomatizirane storitve, vključno s financiranjem nabavne verige, kreditno zaščito, transferje denarja in inšpekcijo. Poleg procesnih izboljšav prinaša sistem strankam takojšnje prihranke, optimizira gibanje kapitala, zmanjšuje odvisnost od kreditov in izboljšuje razmerja v nabavni verigi. TradeCard Inc ima sedež v New Yorku in podružnice v San Franciscu, Hong Kongu, Bruslju, Taipeju, Seoulu, Tokiju in Šenzenu. TradeCard je v ZDA in drugod po svetu zaščitena blagovna znamka. Na spletu: www.tradecard.com.

Ta izjava za javnost vsebuje številne trditve, ki predstavljajo izjave o prihodnosti. Predstavitev odseva trenutne poglede uprave podjetja TradeCard na prihodnje dogodke in je podvržena tveganjem in negotovostim, zaradi katerih so lahko dejanski rezultati drugačni kot tisti, navedeni v izjavah o prihodnosti.

Marion Faerber (for Europe & Asia)

+852 2973 0167

mfaerber@tradecard.com

or

Lois Bruu (for US)

212-402-3298

lbruu@tradecard.com

or

Relations Presse

Anne Robert (for Calyon)

33 (0) 1 41 89 03 77

anne.robert@calyon.com