O-STA

Huawei v boju proti koronavirusu Sloveniji doniral zaščitne maske

Družba Huawei Technologies se je pridružila podjetjem, ki so priskočila na pomoč državi v boju proti epidemije virusa SARS-CoV-2. Sloveniji bodo podarili skupno 30.000 zaščitnih mask, od tega 20.000 medicinskih mask in 10.000 mask N95, ki jih zdravstveno osebje najbolj potrebuje. Prva pošiljka mask je danes že prispela v centralno skladišče civilne zaščite v Rojah, druga pošiljka pa bi tja prispela v naslednjih dneh.

"Družbena odgovornost predstavlja pomemben del našega delovanja, zato smo k iskanju načinov, kako pomagati Sloveniji, pristopili takoj. Ko se je pokazalo, da je najbolj kritična dobava zaščitnih mask, smo takoj sprožili postopke nabave zaščitnih mask in poiskali ustrezne ponudnike," je poudaril Histro Zhangqin, direktor Huawei Technologies Ljubljana.

Poleg donacije zaščitnih mask, se je družba Huawei v Sloveniji odzvala tudi klicu na pomoč šolajočih se otrok in bo Zavodu za RS za šolstvo podarila še 100 tablic Huawei, ki so namenjene otrokom iz socialnih ogroženih okolij za šolanje od doma. Huawei je z operaterji tudi že poskrbel, da so otroci iz socialno ogroženih okolij prejeli mobilne modeme Huawei s pripadajočimi SIM karticami ter neomejenim mobilnim prenosom podatkov do 31. avgusta letos in jim s tem omogočili nemoten učni proces od doma.

"Za vsa uspešna podjetja je pomembno, da se zavedajo svoje odgovornosti do okolja, v katerem delujejo in poslujejo. In ko okolje potrebuje pomoč, se moramo odzvati. Za nas, kot globalnemu ponudniku na trgu informacijske in komunikacijske tehnološke infrastrukture, to okolje predstavlja cel svet, zato smo takšnimi akcijami prisotni tudi drugod," je o vlogi družbene odgovornosti v družbi Huawei še izpostavil Zhangqin.

V Huawei dodajajo, da bodo še naprej iskali različne možnosti pomoči državi in najbolj izpostavljenim prebivalcem.

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Zavezani smo k temu, da digitaliziramo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 194.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987, ki je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei na https://www.huawei.com/en/.