O-STA

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

S svojo drzno podobo bo novi hotel Maestoso sledil značilnostim Krasa in lipiške tradicije ter najsodobnejšim svetovnim trendom. Z unikatnim interjerjem bo gostom ponudil priložnost za sproščen oddih v stiku z naravo, obenem pa jih bo popeljal v svet konj in konjeništva ter jih pritegnil k doživljanju Krasa.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset o projektu, ki se začenja 11. maja, pojasni: "Prenova hotela Maestoso je ena osrednjih prioritet Kobilarne Lipica v letu 2020, ko kobilarna praznuje 440. obletnico. Prepričani smo, da bo v prihodnje veliko več zanimanja za zelene destinacije s poudarkom na aktivnem in zdravem preživljanju prostega časa v naravi, kar je za Kobilarno Lipica ugodno. V Lipici sledimo definiciji trajnostnega oziroma zelenega turizma, ki je odgovorni turizem, obenem pa prenova hotela Maestoso predstavlja zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja turizma v regiji."

Cilj Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. je dokončati prenovo do konca leta. Tako bo lahko kobilarna prihodnje leto odlično začela turistično sezono, obenem pa bo turistična sezona v Lipici trajala vse leto.

Prenovo in dograditev hotela Maestoso bo izvedlo gradbeno podjetje VG5 gradnja, inženiring in svetovanje, d.o.o., ki je v postopku javnega naročanja oddalo najugodnejšo ponudbo. Vrednost del za prenovo in dograditev hotela znaša 6.877.800 evrov. Holding Kobilarna Lipica, d.o.o. bo v kratkem objavil tudi javno naročilo za prenovo bazenskega in wellness kompleksa ter javno naročilo za opremo celotnega hotelskega, bazenskega in wellness kompleksa. Z naložbo bo oplemenitil sredstva, ki so mu bila za namen prenove hotela Maestoso zagotovljena kot ustanovni kapital.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo https://we.tl/t-gHHaz3Nknx

Foto: Enota d.o.o., Jošt Gantar / projekt VisitKras, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Vse informacije o obisku Kobilarne Lipica in njenem ponovnem odprtju za obiskovalce so vam na voljo na povezavi https://bit.ly/3f86jNC

Med prenovo hotela Maestoso bodo gostom Kobilarne Lipica na voljo osvežitev, prigrizki in gostinska ponudba na terasi letnega vrta in drugih gostinskih točkah. V poletnih mesecih bo svoja vrata odprla tudi Depandansa Lipica* s ponudbo nočitvenih kapacitet. Več informacij bo dostopnih na naslovu www.lipica.org.