O-STA

Nov delovni čas zbirnega centra

Zbirni center Velenje je za fizične osebe od 4. maja 2020 odprt od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro, ob sobotah med 8. in 12. uro, dan pred praznikom pa bo zbirni center odprt med 8. in 14. uro.

Vstop v zbirni center je možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher, ki jo je potrebno prisloniti na stekleno površino kontejnerja vhodne kontrole, da lahko zaposlen z optično napravo prebere kodo plačnika. V primeru oddaje plačljivih odpadkov (recimo gradbenih odpadkov) je potrebno podpisati tehtalni list.

V zbirni center se lahko fizične osebe pripeljejo z osebnim vozilom ali osebnim vozilom s prikolico. Zaradi preprečitve širjenja koronavirusa morajo osebe ob vstopu v zbirni center nositi svojo zaščitno masko in rokavice, v primeru podpisa spremne dokumentacije pa potrebujejo tudi svoje pisalo.

Občane pozivamo, da odpadke že doma pripravijo tako, da poteka razvrščanje v zabojnike nemoteno in čim hitreje.

Na območju oddaje odpadkov sta lahko največ dve stranki hkrati. V primeru, da stranka ne bo imela položnice, ne bo mogla vstopiti v zbirni center. V zbirni center naj vstopajo le zdrave osebe.

Zbirni mesti v Šoštanju in Šmartnem ob Paki sta do nadaljnjega zaprti.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje