O-STA

Od jutri brezplačen Lokalc po ustaljenem voznem redu

Velenje, 12. maj 2020 - Javni mestni potniški promet Lokalc bo začel z obratovanjem jutri, 13. maja, po ustaljenem voznem redu in ob upoštevanju varnostnih ukrepov.

Vse občanke in občane prosimo, da dosledno upoštevajo varnostne ukrepe in higienska priporočila za izvajanje avtobusnega prevoza potnikov v času epidemije, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje. Potnikom priporočajo, da v času epidemije ne uporabljajo prevoza za nenujne namene.

Osebe z znaki akutne okužbe dihal naj ne uporabljajo sredstev javnega prevoza. Dokler se ne uredijo fizične pregrade pri vozniku, je treba spoštovati naslednji režim: na postaji najprej potniki izstopijo in držijo zadostno medosebno razdaljo. Nato začnejo potniki vstopati in držijo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra, tudi v vozilu. Vstop in izstop se dovoli le pri zadnjih vratih in se prepreči dostop do voznika za prvo vrsto sedežev.

Ob vstopnih/izstopnih vratih avtobusa bo nameščeno razkužilo za roke za potnike. Potniki si morajo pred vstopom v avtobus obvezno razkužiti roke, enako svetujejo tudi ob izstopu. Za potnike je ves čas trajanja prevoza obvezna uporaba maske, ki prekrije nos in usta.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................