O-STA

Svetovni dan IKT bodo na UL FE obeležili malo drugače

V četrtek, 14. 5., ob 13. uri Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pripravlja poseben dogodek ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). Svetovni dan IKT sicer obeležujemo vsako leto 17. maja že vse od leta 1969, ko je bila v Parizu podpisana prva telegrafska konvencija. Letošnji svetovni dan IKT bo popolnoma v znamenju sodobnih tehnologij, saj bo celoten program potekal on-line, v živo iz studia fakultete.

Rdeča nit bo vloga informacijskih tehnologij pri trajnostnem razvoju za prihodnje desetletje. Informacijske in komunikacijske tehnologije so se izkazale kot ključno orodje tudi v času karantene, o čemer pričajo številni zanimivi projekti, ki so jih v tem času pripravili študentje Fakultete za elektrotehniko. Poleg njihovih raznovrstnih in interdisciplinarnih prispevkov boste lahko iz prve roke, prav od ekipe, ki je skrbela, da je spletni portal e.fe+ ves čas deloval nemoteno, slišali, kakšni so izzivi izobraževanja na daljavo in kako zagotoviti, da pedagoški proces brez težav poteka tudi prek spleta.


O zelo aktualni tematiki, kot je 5G, in vprašanju državne varnosti, bosta spregovorila strokovnjaka s Fakultete za elektrotehniko dr. Boštjan Batagelj in dr. Mojca Volk. O tem, kako pomembno je povezovanje v znanosti, pa se boste lahko prepričali ob prispevku Veterinarske fakultete, kjer bo predstavljeno spletno orodje SLOEXO2, ki združuje koristne podatke s področja zdravja in dobrobiti eksotičnih živali.

Lepo vabljeni, da v četrtek, 14. 5., ob 13. uri v živo preko Youtube kanala ali Facebook strani Fakultete za elektrotehniko spremljate bogat program, ki so ga pripravili na Katedri za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko UL.