O-STA

EIG je za sklad Global Project Fund V zbral 1,1 milijarde dolarjev

Del 2,6 milijarde ameriških dolarjev vrednega povečanja skupnega kapitala za specializirano strategijo neposrednih posojil

Vodilna platforma, osredotočena na nadrejene obveznosti

WASHINGTON - (BUSINESS WIRE) - EIG Global Energy Partners (EIG) je danes naznanil uspešno zaprtje EIG globalnega projektnega sklada Global Project Fund V (GPF V ali sklad) s skupnimi zavezami v višini 1,1 milijarde dolarjev, kar je skoraj 50 odstotkov več od pričakovanih 750 milijonov dolarjev. EIG je prav tako zbral dodatnih 1,5 milijarde zavez v obliki ločeno upravljanih računov, ki bodo vlagali skupaj z GPF V. Skupno je EIG od prvega zaprtja GPF V julija 2019 za svojo strategijo neposrednih posojil zbral 2,6 milijarde ameriških dolarjev. GPF V je nadaljevanje platforme EIG za neposredno kreditiranje v energetiki in infrastrukturi, ki na svetovni ravni vlaga v celoten energetski, srednje-tokovni, električni in obnovljivi ter v infrastrukturni kompleks. Več kot 70 odstotkov kapitalskih obveznosti strategije prihaja od vlagateljev s sedežem zunaj ZDA, kar odraža globalno naravo poslovanja EIG.

Generalni direktor EIG R. Blair Thomas je dejal: "Veseli smo, da GPF V zapiramo ob nenehni podpori naše svetovne baze naprednih vlagateljev. Naš uspeh pri zbiranju sredstev v trenutnem okolju je močan dokaz dolgotrajnega zaupanja naših vlagateljev v našo sposobnost prepoznavanja in uresničevanja privlačnih priložnosti v celotni vrednostni verigi na področju energije in infrastrukture. Kapital je kisik za energetsko industrijo, GPF V pa je pripravljen pomagati zadostiti močnemu povpraševanju po kapitalu za energetske in infrastrukturne projekte. V času silnih preobratov nam naše dokazane zmogljivosti za zbiranje in ustvarjanje kapitala ter naša globalna platforma dajejo dobro iztočno pozicijo za prihodnost."

Predsednik EIG Randy Wade je dejal: "GPF V omogoča, da EIG nadgradi svoje 20-letne izkušnje pri neposrednih posojilih. Medtem ko je povpraševanje po kapitalu veliko in se številni tradicionalni viri kapitala umikajo, sklad išče priložnosti v globalnem prehodu od tradicionalnih ogljikovodikov k bolj trajnostni proizvodnji energije. Verjamemo, da bi nam morala specializiran pristop in disciplinirano sklepanje poroštev s poudarkom na sektorski raznolikosti omogočiti nadaljnje ustvarjanje močnih donosov skozi tržne cikle."

EIG-ov agent za sprejemanje naročil za GPF V je bil Credit Suisse; Kirkland & Ellis sta bila pravna svetovalca.

O EIG Global Energy Partners

EIG Global Energy Partners (EIG) je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor, ki je 31. marca 2020 upravljal z 22,4 milijarde ameriških dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energetsko in povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 38-letni zgodovini je EIG namenil več kot 33,7 milijarde dolarjev za energetski sektor v okviru 360 projektov ali podjetij v 36 državah na šestih celinah. Med strankami EIG so številne vodilne pokojninske zavarovalnice, zavarovalnice, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Sedež podjetja EIG je v Washingtonu, s pisarnami v Houstonu, Londonu, Sydneyu, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Za dodatne informacije obiščite spletno mesto EIG na naslovu www.eigpartners.com.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200518005102/en/

Kontakti

Sard Verbinnen & Co. Kelly Kimberly / Brandon Messina EIG-SVC@sardverb.com

Vir: EIG Global Energy Partners