O-STA

Upravno sodišče zavrglo tožbo Združenja ROVO, DARS nadaljuje postopke za začetek gradnje na lokaciji Gaberke

Velenje, 19. maj 2020 - Upravno sodišče Republike Slovenije je zavrglo tožbo Združenja ROVO iz Novega mesta, s katero je združenje zahtevalo odpravo odločbe Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije o izdaji gradbenega dovoljenja na odseku načrtovane hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec pri Gaberkah. DARS nadaljuje postopke za začetek gradnje na območju priključka Gaberke, prav tako ni ogroženo okoljevarstveno soglasje za odsek Velenje-Slovenj Gradec.

Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije je 6. marca letos investitorju družbi DARS izdalo gradbeno dovoljenje za dela na območju priključka Gaberke na severnem delu načrtovane tretje razvojne osi. Dan kasneje je Združenje ROVO z namenom blokiranja gradnje vložilo tožbo, ki jo je v teh dneh Upravno sodišče Republike Slovenije povsem zavrglo. Tudi v Mestni občini Velenje smo takrat opozarjali, da združenje ni procesno legitimirano za vložitev tožbe.

Investitor DARS zagotavlja, da tožbe in pritožbe Združenja ROVO ne vplivajo na pravnomočnost gradbenega dovoljenja za dela na priključku Gaberke, saj združenje ni stranka v postopku. Zato DARS nadaljuje postopke za začetek gradnje na lokaciji Gaberke.

V Mestni občini Velenje si že ves čas prizadevamo za čimprejšnjo izgradnjo nujno potrebne tretje razvojne osi, zato aktivno spremljamo in spodbujamo postopke za začetek gradnje. Hitra cesta je nujno potrebna v luči ohranjanja delovnih mest in napredka gospodarskega razvoja občine, pa tudi vse bolj razvijajočega se turizma.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje