O-STA

V SAŠA inkubatorju vzgajajo najboljša startup podjetja regije

Velenje, 20. maj 2020 - V petek, 15. maja, so v SAŠA inkubatorju v okviru ekskluzivnega programa Trampolin izbrali šest najbolj perspektivnih startup podjetij Savinjsko-šaleške regije. Program Trampolin mladim podjetnikom omogoča, da v 6 tednih svojo idejo razvijejo do te mere, da so pripravljeni za vstop na trg. Program vsako leto pridobiva na razsežnostih in je bil kot primer dobre prakse predstavljen slovenskim inkubatorjem in tehnološkim parkom. Mestna občina Velenje že vse od leta 2015 podpira delovanje SAŠA inkubatorja.

Letos se je v sklopu Trampolina predstavila že peta generacija mladih podjetnikov, ki vedno znova navdušijo z izvirnostjo idej. Ekipe tudi letos prihajajo iz Savinjsko-šaleške regije in širše. Izmed 15 ekip so izbrali 6 najboljših, ki se bodo 4. junija predstavili investitorjem in priznanim podjetnikom. Med najboljših šest so se uvrstile ekipe Lačen kot pes, ki vstopa na trg z zdravimi dietnimi testeninami za pse, Krofeterija, ki bo kmalu presenetila z novo ponudbo prestižnih krofov, Kubo z gredicami za otroke, Taprava stvar, ki izdeluje poučno-zabavne otroške kartice za igro, učenje in raziskovanje, ŠportNIK z idejo prodaje in svetovanja o specializirani športni opremi ter ekipa Simplaner s personaliziranimi rokovniki za mladostnike.

Ekipa Evegreen, Eva Štraser z biorazgradljivimi lončki, ki je zmagala na 3. Trampolinu, je med petimi finalisti, ki se potegujejo za osvojitev prestižnega naziva najboljši slovenski startup leta 2020. Razglasitev zmagovalca bo v petek, 22. maja 2020, v okviru mednarodne konference PODIM.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje