O-STA

V petek odpiramo drevesno hišo in Almino hišo v Pečovniku

Celje, 20. maj 2020 - V petek, 22. maja, bosta svoja vrata odprla še dva objekta v upravljanju Zavoda Celeia Celje - Drevesna hiša v Mestnem gozdu ter Spominska hiša Alme Karlin v Pečovniku.

Almina hiša bo odprta ob petkih in sobotah od 10. do 17. ure. Drevesna hiša je odprta v sredo in petek od 17. do 19. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 19. ure.  Obe hiški sta v primeru dežja in slabega vremena zaprti.

Zavod Celeia Celje ima s tem odprto večino objektov, ki jih ima v upravljanju. Zaprte ostajajo dvorane Celjskega doma ter Galerija Račka, ki jo bomo odprli 20. junija na Poletno muzejsko noč s samostojno razstavo vizualne umetnice in performerke Olje Grubić.

Najbolj obiskana turistična točka Celja Stari grad je odprt vse dni v tednu od 10. do 20. ure. Na gradu je odprto vse razen VR in AR doživetje. Progama Žive zgodovine do nadaljnjega ne izvajamo.

Ob tem velja opozorilo, da je na gradu lahko istočasno največ 100 ljudi hkrati. Če bo število obiskovalcev preseglo 100, bodo morali naslednji na obisk počakati. Na gradu bosta do nadaljnjega dva informatorja v odpiralnem času, saj je potreben tudi nadzor gibanja obiskovalcev in upoštevanje ukrepov.

Turističnoinformativni center na Glavnem trgu je odprt od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure in v soboto od 10. do 13. ure.

Center sodobnih umetnosti je prav tako odprt. Galerija sodobne umetnosti in Likovni salon Celje sta odprta od torka do sobote med 11. in 18. uro, v nedeljo in ponedeljek sta galeriji zaprti. V Galeriji trenutno ni razstave, naslednja bo na voljo od 12. junija z deli iz stalne zbirke Centra sodobnih umetnosti. V Likovnem salonu pa je na ogled razstava Ezster Katalin I Hold You and You Hold Me.