O-STA

Situacija Covid-19 nakazuje na potrebo po novemu gospodarstvu, kjer ima trajnostni razvoj ključno vlogo

Spoštovani novinarji in uredniki,

mednarodne dobavne verige so motene, globalni trgi se dinamično spreminjajo. Situacija, nastala zaradi krize koronavirusa, je svetovno gospodarstvo postavila na razpotje novih izzivov, ki nakazujejo na potrebo po drugačnih trendih, t. i. novemu gospodarstvu (angl. New Economy).

V sklopu drugega webinarja serije "Nemški forum 2020", katerega Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) organizira v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in IEDC Poslovno šolo Bled v petek, 22.5.2020 ob 11. do 12.30 ure, bomo govorili o priložnostih, ki jih trajnostni razvoj prinaša za razvoj inovativnih rešitev v času krize koronavirusa, in novi paradigmi upravljanja podjetij. Webinar bo potekal v angleškem jeziku.

Nemški forum 2020 | Webinar: COVID19 - Driver for Sustainable Management?

AKREDITACIJE: tukaj.

Prof. dr. René Schmidpeter, predstojnik katedre za mednarodno poslovno etiko in družbeno odgovornost podjetij, mednarodna poslovna šola CBS, Köln, Nemčija, bo v angleškem predavanju z naslovom "COVID19 - Driver for Sustainable Management? " osvetlil naslednje:

  • Kako lahko podjetja izkoriščajo priložnost za razvoj inovativnih rešitev za novo gospodarstvo, namesto da propadejo zaradi dejanske krize?
  • Študije kažejo, da trajnost postaja glavno gonilo gospodarskih sprememb in pomemben dejavnik uspeha upravljanja. Kako odgovorno vodstvo vpliva na uspešnost podjetja?
  • Kako bi lahko izgledala nova paradigma upravljanja?

Po predavanju sledi kratka diskusija z gosti:

  • prof. dr. Danica Purg, dekanja in predsednica IEDC-Poslovne šole,
  • Simon Franko, direktor BASF Slovenija d.o.o.; BASF Croatia d.o.o.; BASF Srbija d.o.o.,
  • prof. dr. René Schmidpeter, predstojnik katedre za mednarodno poslovno etiko in družbeno odgovornost podjetij, mednarodna poslovna šola CBS, Köln, Nemčija.

Moderatorka, Ana Struna Bregar, izvršna direktorica zavoda Center energetsko učinkovitih rešitev (CER), bo z gosti osvetlila naslednje:

  • kako povezati teorijo prakso trajnostnega manageneta;
  • razlika med klasičnim managerjem in trajnostnim managerjem;
  • katere so največje priložnosti na področju zelenega gospodarstva;
  • kakšne so glavne naloge politike, finančnih institucij, gospodrstva in posameznikov za preoblikovanje gospodarstva v podnebno nevtralno do 2030.

Vljudno vabljeni!

***

Več informacij:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s sedežem v Ljubljani je del globalne mreže bilateralnih nemških gospodarskih zbornic, ki se nahajajo v več kot 90 državah po svetu. S ciljem spodbujanja trgovinskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Nemčijo je zbornica, od svoje ustanovitve leta 2006, prvi naslov za nemška podjetja in združenja glede informacij o slovenskem trgu in prvi naslov za slovenska podjetja ter združenja glede informacij o nemškem trgu.