O-STA

Zynga podpisala pogodbo za nakup istanbulske družbe Peak, ki je ustvarila vodilni mobilni franšizi Toon Blast in Toy Blast

· Toon Blast in Toy Blast pomenita razširitev portfelja družbe Zynga na osem večnih franšiz

· Gre za porast dnevnih mobilnih aktivnih uporabnikov Zynge za več ko 60%

· Nadarjene ekipe Zynge in Peaka združujejo moči za hitrejšo rast

· Peak bo ohranil svojo specifično ustvarjalno kulturo in identiteto blagovne znamke

· Nakup bo po pričakovanjih zaključen v tretjem četrtletju leta

· Zynga posodablja svoje finančne smernice za drugo četrtletje in celotno leto 2020 brez upoštevanja družbe Peak

· Uprava je je v ponedeljek gostila sejo s prenosom v živo, na kateri je bila na voljo za vprašanja

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), ena vodilnih globalnih družb na področju interaktivne zabave, je sporočila, da je sklenila dokončni dogovor za nakup Peaka, ene svetovno najbolj uspešnih družb na področju mobilnih iger, za 1.8 milijarde ameriških dolarjev. Peak prinaša 100-člansko ekipo in dve večni franšizi, Toon Blast in Toy Blast, ki sta v ZDA že več kot dve leti redno uvrščeni med prvo deseterico oziroma dvajseterico najbolj donosnih iger za iPhone. Ti franšizi pomenita veliko dodano vrednost za žive storitve Zynge in bosta dodatno gonilo povečanja marže v prihajajočih letih. Peak prav tako krepi dotok novih iger s strani Zynge z dodatnimi projekti, ki so v zgodnji fazi razvoja.

To obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20200601005142/en/

Zynga sklenila dogovor za nakup istanbulske družbe Peak, ki je ustvarila vodilni mobilni franšizi Toon Blast in Toy Blast

Peak, družba, ki jo je leta 2010 ustanovil Sidar Sahin, je razvila priljubljeni franšizi Toon Blast in Toy Blast. Toon Blast in Toy Blast sta s svojo inovativnostjo, ustvarjalnostjo in izjemnim oblikovanjem popularizirala "kolapsno" mehaniko znotraj žanra sestavljank tri v vrsto in zajela bazo visoko predanega globalnega občinstva, ki v industriji šteje za eno vodilnih, ko gre za trajnost igranja. Toon Blast in Toy Blast imata skupaj več kot 12 milijonov dnevnih mobilnih aktivnih uporabnikov. S pomočjo Peaka bo število povprečnih mobilnih aktivnih uporabnikov po pričakovanjih zraslo za več kot 60%, prav tako pa bo okrepljeno število mednarodnih uporabnikov.

"Pri družbi Zynga smo počaščeni, da lahko izrečemo dobrodošlico Sidarju in njegovi ekipi. Peak je eden najboljših ustvarjalcev sestavljank na svetu in neizmerno smo navdušeni, da svoje podjetje nadgrajujemo s tolikšno mero ustvarjalnega in strastnega talenta," je povedal Frank Gibeau, izvršni direktor Zynge. "S franšizama Toon Blast in Toy Blast širimo svoj portfelj živih storitev na osem večnih franšiz, bistveno večamo svoje globalno občinstvo in prispevamo k vznemirljivemu pritoku naših novih iger. Kot povezana ekipa smo v dobrem položaju, da skupaj rastemo hitreje."

"Gre za zgodovinsko partnerstvo ne samo za Zyngo in Peak ampak tudi za celotno industrijo mobilnih iger," je povedal Sidar Sahin, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Peak. "Družbi imata isto vizijo - združevati ljudi skozi igre. Kultura družbe Peak temelji na nenehnem učenju in napredku in ko se podajamo v to novo poglavje skupaj z Zyngo, ostajamo povsem enako predani svoji edinstveni kulturi. Z navdušenjem pričakujemo našo skupno prihodnost in to, kar bomo dosegli skupaj."

Zynga bo kupila 100-odstotni delež družbe Peak za 1,8 milijarde ameriških dolarjev, pri čemer bo šlo za približno 900 milijonov dolarjev v denarju in za približno 900 milijonov dolarjev v obliki navadnih delnic Zynge (izdanih po prometu prilagojeni povprečni zaključni ceni za delnico v 30-dnevnem obdobju trgovanja, ki se je končalo 29. maja 2020). Pri končni vnaprejšnji oceni transakcije bodo upoštevane tudi običajne zaključne prilagoditve in transakcija bo predvidoma zaključena v tretjem četrtletju 2020.

Opomba urednika:

Ključne umetniške in druge vsebine so na voljo tem naslovu:

https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

Okvirna posodobitev smernic za drugo četrtletje in celotno 2020

Spričo dobrih rezultatov v celotnem svojem portfelju živih storitev Zynga objavlja posodobljene finančne usmeritve za drugo četrtletje in celotno leto 2020.

Posodobitev ne vključuje prispevka Peaka, saj je ta transakcija še predmet običajnih zaključnih pogojev in bo predvidoma končana v tretjem četrtletju leta 2020.