O-STA

Začenja se spletna konferenca Biti mlad sto let

Spoštovani,

študenti in študentke več fakultet so v sklopu projekta Raziskovanje problema starizma in poslovnih priložnosti pri novih medicinskih tehnologijah, ki izboljšujejo zdravje in dolgoživost starejših ljudi, nosilec katerega je Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, želeli preveriti prisotnost starizma v Sloveniji, zaželenost dolgoživostnih tehnologij ter vpliv podaljševanja življenja na starizem. V slopu projekta bo danes (začetek ob 15. uri) in jutri potekala znanstvena konferenca, na kateri bodo predstavili rezultate njihove raziskave. Na konferenci bodo tudi pomembni govorci iz Slovenije in tujine, ki bodo predstavili različne tematike v povezavi z dolgoživostnimi tehnologijami in starizmom.

Danes, ko bo konferenca potekala v angleščini, bo predaval Aubrey de Grey, za mnoge vodilni raziskovalec dolgoživosti, ki je svoje življenje namenil preučevanju vitalnega podaljševanja življenja in se zdaj ukvarja tudi z oblikovanjem pomladitvenih tehnologij. Če bo četrtek namenjen podaljševanju življenja, bo v petek, ko bo konferenca potekala v slovenskem jeziku, poudarek na starizmu. V tem sklopu bosta Dušan Keber in Igor Pribac razpravljala o aspektih diskriminacije starejših v času epidemije koronavirusa.

Več informacij je na voljo na spletni strani Društva za vitalno podaljševanje življenja (www.podaljsevanje-zivljenja.si) in tukaj.

Lepo vabljeni!

Univerza v Ljubljani
Filozofska fakulteta

Kristina Zajc Božič
samostojna strokovna delavka za spremljanje dejavnosti fakultete / Public Relations Officer

Glavna pisarna dekanata

Filozofska fakulteta / Faculty of Arts

Aškerčeva cesta 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: + 386 1 2411 216
Kristina.Zajc-Bozic@ff.uni-lj.si, www.ff.uni-lj.si