O-STA

Zabavno in poučno spoznavanje elektrotehnike in sodobnih tehnologij

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko bo od 17. do 21. avgusta potekal že tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, kjer se bodo mladi podali na lov za novimi znanji s področja elektrotehnike in sodobnih tehnologij. Tabor, ki je namenjen učencem od 4. razreda osnovne šole pa vse do 3. letnika srednje šole, bo letos izveden v nekoliko prilagojeni obliki. Vsem udeležencem želijo zagotoviti ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe, priporočene s strani Vlade RS, NIJZ, Univerze v Ljubljani in drugih pristojnih organov, zato so razpisali manjše število mest in skrajšali čas delavnice na šest ur, možna pa je prijava samo na dopoldanski program.

Pridobljeno znanje bodo sproti uporabljali v praksi

Udeleženci bodo letos lahko izbirali med osmimi tematskimi delavnicami, ki so namenjene različnim starostnim skupinam. Pridobljeno znanje bodo sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. V enem tednu bodo ustvarili že čisto prave izdelke, ki so lahko koristni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Ravno ta uporabna vrednost je poleg pridobljenega znanja tista, ki dela Poletni tabor inovativnih tehnologij vse bolj priljubljen med mladimi tehnološkimi navdušenci. Mladim je tako omogočen dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Osem tematskih delavnic bo vzporedno potekalo pet dni. Mladi se bodo v sproščenem vzdušju naučili marsikaj zanimivega ter to znanje uporabili pri izdelavi avtonomnega mobilnega sistema iz kompleta Lego Mindstorms, robotske aplikacije, pri programiranju računalniške igrice ... Izdelali bodo lahko preprost detektor radioaktivnega sevanja, spoznavali vlogo medicinskih slik pri postavljanju diagnoze, načrtovanju, simulaciji in izvedbi minimalno invazivnega poseg, se seznanili z delovanjem elektroenergetskega sistema in z osnovami animacije 3D-likov. Izbira je velika, tako da lahko vsak najde zase tisto, kar ga najbolj zanima.

Več informacij in prijava: https://bit.ly/2AdY5E3