O-STA

GCC pozdrav poletju 2020 danes odpade

Zaradi slabega vremena je današnji dan mini festivala dijaške ustvarjalnosti odpovedan, organizatorji pa vabijo v park za GCC jutri, v soboto in torek

Ne glede na nenavaden zaključek letošnjega šolskega leta, bodo na Gimnaziji Celje - Center (GCC) pouk tradicionalno sklenili s kratkim festivalom dijaške ustvarjalnosti GCC pozdrav poletju 2020. Z njim se v šolo vrača pester kulturni utrip, ki se je v preteklih treh mesecih, tako kot vse ostale dejavnosti, preselil na svetovni splet. Žal je nocojšnji uvodni dan s koncertom šolse zasedbe LPS in kino predstavo Zvesti moški zaradi slabega vremena odpovedan. Organizatorji upajo, da bodo glede na napoved lahko izpeljali dogodek jutri, v torek, 16. 6., ko bodo v parku za GCC ob 20.20 nastopili vokalistka Lea Aram, saksofonist Anže Zaveršnik in pianist Aljaž Šumej, koncertu pa bo sledila projekcija britanske drame Ritem udarcev. V soboto, 20. 6., bodo na GCC dopolnili pestro dogajanje letošnje poletne muzejske noči v knežjem mestu. Ob 20. uri se bo začelo vodenje po vogalni secesijski zgradbi šole, delu avstrijskega arhitekta Richarda Klossa, ki je spomeniško varovana in je s svojimi arhitekturnimi posebnostmi prepoznaven del celjske vedute. Vodenju bo sledil koncert vokalistke Jene Knez in kitarista Aleksandra Breznikarja, temu pa projekcija poljsko-britansko-francoske drame Hladna vojna. Pestro dogajanje bo v torek, 23. 6., ob 20. uri sklenila predstavitev literarne revije Podstrešje z gostoma režiserjem Luko Marcenom in literarno kritičarko Veroniko Šoster, glasbenikoma vokalistko Izo Robavs in pianistom Žigo Žvižejem ter filmsko projekcijo belgijsko-nizozemske drame Dekle. Festival nastaja v sodelovanju z Društvom GCC in Mestnim kinom Metropol.

Pester junijski kulturni utrip bo tako zaključil plodno in uspešno šolsko leto na edini srednji šoli v Sloveniji, ki ji je JSKD leta 2015 podelil naziv Kulturna šola. Vse prireditve bodo v čudovitem ambientu parka za GCC, če bo slabo vreme pa odpadejo, izjema je predstavitev Podstrešja, ki bo ob slabem vremenu potekala v šolski knjižnici.

PRILOGA: Fotografije z lanskega GCC pozdrava poletju (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si
Aljaž Primožič, urednik revije Podstrešje, 030 658 897, aljaz.primozic123@gmail.com