O-STA

Na oder se vrača baletna uspešnica Veliki Gatsby koreografa Lea Mujića, ki si jo bo moč ogledati 19., 22., 23. in 24. junija ob 19.30

Baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana so v času epidemije in zaprtega gledališča ves čas ohranjali svojo kondicijo in ljubitelje baletne umetnosti preko socialnih omrežij nagovarjali s pozitivnimi mislimi in kreativnostjo, ki med epidemijo ni splahnela.

Da je balet trdoživa in privlačna umetnost, bomo z uspešnico iztekajoče se sezone, pripovednim baletom Veliki Gatsby, ki jo občinstvo zaradi žive glasbe in dinamike nadvse obožuje, razgreli tudi ljubitelje baleta v najlepši dvorani v mestu - ljubljanski Operi.

Glasbeno podobo predstave, v katero se je zlil tudi nacionalni baletni ansambel namreč navdihuje živa, dinamična in svetovljanska energija izjemnih ameriških skladateljskih imen Barbera, Bernsteina, Gershwina, Glassa, Millerja, Prime in Whitefielda Chadwicka. V nosilni vlogi bo tudi tokrat nastopil gostujoči plesalec István Simon, ki navdušuje s svojima eleganco in karizmo.

Z Velikim Gatsbyjem začenjajo v petek, 19. junija, ob 19.30, nadaljujejo 22. in 23. junija, zadnjo predstavo pred poletnim oddihom pa odplešejo v sredo, 24. junija, ob isti uri.

Foto: Veliki Gatsby

Avtorica fotografije: Darja Štravs Tisu