O-STA

Podžupan sprejel odlične učence velenjskih osnovnih šol

Včeraj smo v Domu kulture Velenje pripravili sprejem za 69 učencev velenjskih osnovnih šol, ki so med 3. in 9. razredom dosegli učni uspeh s povprečno oceno 4,5 in 5. To pomeni, da je ta izjemen uspeh doseglo 21,66 % letošnjih devetošolcev.

Odlične osnovnošolce, starše in ravnatelje je nagovoril podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in jim čestital ob izjemnem uspehu ter zaželel tudi v prihodnje še veliko uspehov. Kulturni program na sprejemu sta pripravila učenca Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Mia Koper in Nace Apšner, ki sta prav tako odlična devetošolca.

Gre za posebno generacijo devetošolcev, ki se je v letošnjem šolskem letu zaradi pandemije koronavirusne bolezni spopadla z izobraževanjem na daljavo in žal tudi ni imela priložnosti za svečano valeto.

V petek, 19. junija 2020, ob 17. uri bomo v Domu kulture Velenje sprejeli še 33 odličnih dijakov Šolskega centra Velenje.

Pripenjamo fotografiji z včerajšnjega sprejema (podžupan in odlični učenec OŠ Gorica ter skupna fotografija odličnih učencev OŠ Gustava Šiliha, kjer jih je bilo letos največ).

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje