O-STA

V soboto na Velenjski plaži Beach food festival

Zavod za turizem Šaleške doline bo v sodelovanju z Mestno občino Velenje v soboto, 20. junija, med 11. in 21. uro na Velenjski plaži pripravil Beach food festival. Tržnica svežih poletnih kulinaričnih dobrot bo razveselila ljubitelje bogatih okusov sodobne kuhinje. Velenjska plaža bo zadišala po raznolikih jedeh z vseh koncev Slovenije. Ljubitelje piv bo navdušila ponudba butičnih piv, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji vrhunskih vin in drugih osvežilnih pijač.

Svoje kulinarične dobrote bodo v soboto na Velenjski plaži predstavili Mangoop burgers, d'BURGER food truck, Sam Churros, Turška restavracija Yildiz Han, Pišek bar in Boš? Bom! Streetfood. Falafel Okusi Orienta in Mehiška vegi ponudba bosta z odličnimi falafli in buriti poskrbela, da tudi vegetarijanci in vegani ne bodo ostali lačni. Za sladokusce bodo na voljo sladki vaflji V A F L., Puffy palačinke in znameniti Jezerškov šmorn. Ljubitelji piv boste lahko poizkušali piva Šaleške pivovarne, Omnivar pivovarne in pivovarne Haler. Vrhunska in osvežilna vina kleti Brda bodo razvajale tiste, ki prisegajo na vrhunsko vino. Ne bo manjkalo niti pisanih koktejlov, limonade in ledenega čaja Barei ter ostalih ponudnikov.

Beach food festival je tudi 'zelen', saj spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin in biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce pozivamo, da ločujejo odpadke. Obiskovalkam in obiskovalcem priporočamo, da se na dogodek odpravijo peš, s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni avtobus Lokalc.

V okviru festivala bo Zavod Varna pot med 15. in 19. uro organiziral akcijo Čista nula, čista vest. Cilj projekta je doseči čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšati število pretežno mladih voznikov, ki sedejo za volan pod vplivom alkohola. Zainteresirani se bodo lahko na prireditvi prepričali, če lahko varno odpeljejo domov. Vozniki z 0,0 mg alkohola na liter izdihanega zraka bodo prejeli tudi simbolično nagrado.

Zainteresirani lahko za več informacij spremljajo spletno stran www.visitsaleska.si in Instagram profil @VisitSaleska.