O-STA

Spremenjen režim parkiranja v garažni hiši Avtobusna postaja

Velenje, 30. junij 2020 - Od 1. julija dalje bo v garažni hiši Avtobusna postaja veljal spremenjen režim pariranja. Prva etaža garažne hiše bo, kot doslej, namenjena vsem uporabnikom, po novem pa bo druga etaža namenjena kupcem tedenskih in mesečnih parkirnih kart, v tretji etaži pa bodo lahko parkirali samo kupci letnih kart, ki bodo imeli svoje stalno označeno parkirno mesto.

Parkirnino za I. etažo garažne hiše Avtobusna postaja lahko uporabniki plačajo s plačilom na parkomatu, preko mobilnih telefonov, z nakupom mesečne oz. letne parkirne karte za garažne hiše (prosta prodaja, velja v vseh garažnih hišah razen v garažni hiši Zdravstveni dom) ali zlate parkirne karte, ki velja za parkiranje v vseh modrih conah in v vseh garažnih hišah, tudi v garažni hiši Zdravstveni dom. Imetniki obstoječih parkirnih kart za parkiranje v garažnih hišah lahko parkirajo v I. etaži garažne hiše Avtobusna postaja in ostalih garažnih hišah kot doslej. Za garažno hišo Zdravstveni dom velja poseben parkirni režim.

II. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za prosto parkiranje vsem uporabnikom, ki bodo kupili parkirne karte samo za garažno hišo Avtobusna postaja. Cena tedenske karte znaša 18 evrov, mesečne karte pa 30 evrov. Zainteresirani lahko kupijo tudi parkirno karto za motorna kolesa, ki velja samo za garažni hiši Avtobusna postaja in Gorica. Letna karta za motorna kolesa znaša 125 evrov, polletna karta pa 80 evrov in velja šest mesecev od dneva nakupa.

III. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za parkiranje na točno oštevilčena mesta. Imetniki letnih kart bodo imeli rezervirano svoje parkirno mesto, katerega si lahko izberejo sami. Za III. etažo garažne hiše Avtobusna postaja je možen nakup samo letne karte, ki znaša 300 evrov. Z nakupom te letne karte je možno parkiranje samo v garažnih hiši Avtobusna postaja in ne v ostalih garažnih hišah v Velenju.

Občanke in občani, uporabniki modrih con in garažnih hiš, lahko vso potrebno dokumentacijo glede parkiranja urejajo na sedežu Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o. (Koroška cesta 37/b, pisarna Modre cone). Zainteresirani lahko dodatne informacije pridobijo tudi po telefonu na številki 03 8961 872.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si