O-STA

Novi robot za teleprisotnost bo zmanjšal izpuste CO2 za več tisoč ton

Podružnica Blue Ocean Robotics GoBe Robots je napovedala novo generacijo podnebju prijaznih robotov za teleprisotnost ob znatnem povpraševanju zaradi pandemije covida-19.

ODENSE, Danska --(BUSINESS WIRE)-- Doživite izkušnjo, da ste tam, ne da bi dejansko šli tja z novimi roboti Blue Ocean Robotics GoBe Robots, ki nadomeščajo potovanje s prisotnostjo na daljavo. Uporabniki na daljavo upravljajo z novim robotom za teleprisotnost in tako dobijo občutek, da so prisotni, kjer je robot, prek video prenosa lokacije v živo, ko se okoli nje premika robot. To mogoča sodelovanje in interakcijo med ljudmi ne glede na oddaljenost med njimi. Ob širjenju pandemije covida-19 se roboti GoBe hitro uveljavljajo kot učinkovito orodje za preprečevanje širjenja koronavirusa ob čemer presegajo zaprtje meja in tako zmanjšujejo stroške potovanj, delovne ure in čas transporta.

To sporočilo vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20200701005131/en/

Novi robot GoBe Robots za teleprisotnost je daljinsko upravljan mobilni robot, ki omogoča komunikacijo prek 21,5-paličnega zaslona, ki obraz uporabnika prikazuje v naravni velikosti. Kamera, ki omogoča približevanje in ima resolucijo 4.000 pikslov, ter širokokotna sprednja kamera omogočajo "pilotu robota" oster pregled nad lokacijo, ki jo robot GoBe odkriva. Novo generacijo robotov GoBe prav tako odlikuje odprt sistem, ki ustvarja še več aplikacij in uporabnikom omogoča, da maksimalno izrabijo potencial tehnologije. Tako lahko denimo organizatorji sejmov udeležencem na daljavo omogočijo, da svojo prisotnost prijavijo neposredno v robota za teleprisotnost in tako doživljajo dogajanje in stojnice, medtem ko vzpostavljajo stike z razstavljavci. (Foto: Business Wire)

GoBe Robots kot vodilni ponudnik robotov za teleprisotnost sedaj predstavlja naslednjo generacijo svetovno najbolj podnebju prijaznih robotov. "V času globalne pandemije virusa smo zabeležili znatno rast naročil," je dejal glavni izvršni direktor GoBe Robots Peter Juhl Voldsgaard. "Roboti za teleprisotnost so sedaj postali standardna tehnologija, ki jo lahko razume vsak. Sedaj to izkušnjo peljemo na novo raven."

GoBe Robots ima več kot 150.000 obstoječih uporabnikov svojih robotov za teleprisotnost, ki prispevajo k ogromnem zmanjšanju izpustov CO2. "Imamo stranke, ki so za 90 odstotkov zmanjšale stroške varnostnih pregledov, ker so v svojih tovarnah po svetu postavile 30 robotov za teleprisotnost," je dejal glavni izvršni direktor Blue Ocean Robotics Claus Risager. "Podjetje v Evropi z 20 zaposlenimi, ki potujejo v Azijo štirikrat na leto, prihrani 500.000 kilogramov CO2 s tem, da letalske poti nadomesti z robotom za teleprisotnost."

O podjetju

GoBe Robots je kot podružnica Blue Ocean Robotics vodilni proizvajalec robotov za teleprisotnost. Podjetje je prek svoje globalne mreže Solution Provider prisotno v več kot 50. državah, številka pa naj bi se v prihodnjem letu več kot podvojila. Roboti podjetja znatno zmanjšujejo ogljični odtis, pripomorejo k socialni vključenosti in preprečujejo širjenje bolezni s tem, da prekinjajo verige okužb.

Blue Ocean Robotics razvija, proizvaja in prodaja profesionalne storitvene robote. Poleg robotov GoBe Robots, portfelj znamk vključuje mobilne robote za dezinfekcijo UVD Robots ter mobilne robote za varno oskrbo in rehabilitacijo pacientov PTR Robots.

Nalaganje materiala za medije tukaj

Izvorno inačico sporočila si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20200701005131/en/