O-STA

EU razpisala novinarsko nagrado 2005: "Za raznolikost. Proti diskriminaciji."

Evropska komisija je razpisala natečaj za nagrado EU za novinarje 2005 pod sloganom "Za raznolikost. Proti diskriminaciji.".

Novinarji iz vseh 25 držav članic EU so vabljeni, da oddajo članke na temo boja proti diskriminaciji in spodbujanja raznolikosti na delovnem mestu. Strokovnjaki s področja medijev in boja proti diskriminaciji bodo izbrali po enega nominiranca iz vsake države v posamezni kategoriji. Evropska žirija bo nato izbrala finaliste, ki se bodo potegovali za nagrado v obliki študijskega potovanja v državo članico EU po njihovi izbiri.

Evropska komisija podpira tovrstno nagrado EU za novinarje že drugo leto. Lani so bili izmed skupaj 246 prijavljenih člankov izbrani trije zmagovalni prispevki iz Francije, Danske in Madžarske. Letos lahko v natečaju prvič sodelujejo ne le novinarji, ki pišejo za tiskane in spletne medije, ampak tudi fotoreporterji in fotografi. Nagrade bodo podeljene trem finalistom v vsaki od omenjenih dveh kategorij.

Natečaj sodi v okvir kampanje EU z naslovom "Za raznolikost. Proti diskriminaciji.", ki prinaša informacije o evropski protidiskriminacijski politiki, še posebej na delovnem mestu. Za nagrado se lahko potegujejo članki in fotografije, ki so bili v tiskanih ali spletnih medijih objavljeni med 1. januarjem in 31. decembrom 2005. Članki so lahko napisani v kateremkoli uradnem jeziku EU, obsegati pa morajo vsaj 4200 znakov. Rok za oddajo člankov in fotografij je 31. december 2005.

Več informacij o nagradi in prijavah je na voljo na spletni strani www.stop-discrimination.info.

Stephanie Preiser

Tel: +49 30 65 000-342,

Fax: +49 30 65 000-150

Email: s.preiser@media-consulta.com