O-STA

Spotify in Universal Music Group sklenila globalni večletni licenčni sporazum

STOCKHOLM & SANTA MONICA, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)-- Spotify (NYSE: SPOT), najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis na svetu, in Universal Music Group (UMG), vodilno podjetje na svetu v glasbeni industriji, sta danes predstavila nov večletni globalni licenčni dogovor, ki bo podjetji še dodatno povezal na področju spodbujanja prelomnih novih vsebin, ki pomagajo ustvarjalcem in nudijo odlične izkušnje glasbenim navdušencem.

Ta objava vsebuje večpredstavnostne vsebine. Oglejte si celotno besedilo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005444/en/

Novi dogovor bo nadgradil največje partnerstvo podjetij v glasbeni industriji, ki si delita skupno zavezo k stalnemu razvijanju glasbe, omogočanju poglobljenih izkušenj odkrivanja glasbe in sodelovanju pri novih, najsodobnejših tržnih kampanjah v sklopu celotne platforme Spotify. Poleg tega se bo korporacija UMG, najbolj inovativno glasbeno podjetje in eden izmed prvih podpornikov podjetja Spotify, še dodatno uveljavilo kot pionirski uporabnik prihodnjih produktov ter podalo koristne povratne informacije ekipi za razvoj podjetja Spotify.

Daniel Ek, vodja upravnega odbora in glavni izvršni direktor podjetja Spotify, je dejal: "Vse od njihovih zgodnjih eksperimentov, kot je bil Marquee, do preizkusov novih izkušenj, kot je Canvas, je Universal Music Group pomemben partner pri sooblikovanju razvoja naših tržnih instrumentov. Na podlagi današnjega dogovora se bomo še dodatno uveljavili na področju prelomnih inovacij in okrepili naše sodelovanje in skupno vizijo, ki spodbuja ustvarjalce na vseh stopnjah njihovih karier. Kot smo že izpostavili, je cilj naše tržne strategije, da bi izkoristili sposobnost podjetja Spotify, da združi ustvarjalce in poslušalce v še nikoli prej videnem obsegu ter prinaša nove priložnosti v industriji. Skupaj se veselimo ponovnega vlaganja v ustvarjanje novih orodij in vsebin za ustvarjalce po vsem svetu."

Sir Lucian Grainge, vodja upravnega odbora in glavni izvršni direktor podjetja Universal Music Group, pa je povedal: "Z današnjim dogovorom sta UMG in Spotify bolj kot kdajkoli prej usklajena v svoji predanosti, da bi zagotavljala razcvet celotnega glasbenega ekosistema in njegov dostop do novih občinstev po vsem svetu. Glede na našo zavezo inovacijam in pionirski rabi glasbenih tehnologij ter vodilno vlogo podjetja Spotify na področju razvijanja naprednih orodij bo novo sodelovanje našim ustvarjalcem ponudilo sveže in izjemne priložnosti za povezovanje s poslušalci na rastoči platformi Spotify. Sodelovanje bo nadgradilo naše ekipe in pospešilo njihova skupna prizadevanja za nove pobude, ki so v pomoč ustvarjalcem, strateške tržne kampanje in nove vsebine, ki nudijo vznemirljive nove izkušnje glasbenim navdušencem po vsem svetu."

O Spotify Technology S.A.

Ko se je pojavil leta 2008, je Spotify za vedno preobrazil poslušanje glasbe. Naša misija je, da negujemo človeški potencial in dajemo priložnost milijonu kreativnih umetnikov, da se lahko preživljajo s svojo dejavnostjo, milijardam navdušencev pa priložnost, da uživajo in najdejo navdih v teh umetnikih. Naša ljubezen do glasbe in podkastov poganja vse, kar počnemo.

Odkrij, upravljaj in deli več kot 50 milijonov vsebin, vključno z več kot 1 milijonom podkastov, brezplačno ali pa plačaj naročnino za Spotify Premium, kjer lahko dostopaš do ekskluzivnih glasbenih vsebin, boljše kvalitete zvoka in izkušnje poslušanja, ki jo odlikuje storitev na zahtevo, je brez oglasov ter dostopna tudi, ko ni internetne povezave.

Danes smo najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis, ki zajema skupnost več kot 286 milijonov uporabnikov, vključno s 130 milijoni naročnikov storitve Spotify Premium, na 92 trgih.


Na spletnih straneh Investors in For the Record ter družabnih omrežjih platforme Spotify, ki so našteta pod kategorijo "Resources - Social Media" na spletni strani Investors, so razkrite relevantne informacije podjetja. Za več informacij ali fotografij ter za kontakt z ekipo za odnose z javnostmi pojdite na https://newsroom.spotify.com/.

O Universal Music Group

Universal Music Group (UMG) je vodilna korporacija na svetu v glasbeni industriji z bogatim naborom podjetij, ki delujejo na področjih snemanja glasbe, izdajanja, trženja in avdiovizualnih vsebin v več kot 60 državah. UMG se ponaša z najbolj celostnim katalogom posnetkov in pesmi, ki zajemajo vse glasbene žanre, ter tako prepozna in kali ustvarjalce ter skrbi za produkcijo in distribucijo najbolj kritiško hvaljene in komercialno uspešne glasbe po svetu. UMG je predan umetnosti, inovacijam in podjetništvu ter spodbuja razvoj storitev, platform in poslovnih modelov, da bi nudil več umetniških in komercialnih priložnosti za svoje ustvarjalce ter več novih izkušenj za glasbene navdušence. Universal Music Group je hčerinsko podjetje medijskega konglomerata Vivendi.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005444/en/

Kontakti

Mediji
Za Spotify:
Chris Macowski
cmacowski@spotify.com
+1-347-429-3396

Za Universal Music Group:
Andy Fixmer
andy.fixmer@umusic.com
+1-310-865-0132

Vir: Spotify Technology S.A.