O-STA

Prvi avgustovski teden namenjen otrokom

Celje, 3. avgust 2020 - Prvi avgustovski teden Poletja v Celju 2020 prinaša raznolike vsebine, na svoj račun bodo tokrat prišli predvsem najmlajši, saj bodo lahko uživali v kar treh dogodkih.

Prvi od treh dogodkov za otroke se bo zgodil v torek ob 18. uri na Mestni plaži, kjer bo s čarovnijami navduševal čarodej Andrej.

V sredo ob 20.30 se bo v Knežjem dvorcu na kitari predstavil Tim Jurkovič.

V četrtek bo na Mestni plaži animacijska, zabavna, igrano-lutkovna predstava za otroke z naslovom Ovčka je prišla na večerjo. Ob 20. uri bo pri Vodnem stolpu predstavitev tretjega dela osrednje serije največje literarne sage Vitezi in čarovniki 3: Vladavina indigo otrok.

V petek ob 18. uri bo v Galeriji Kvartirna hiša otvoritev razstave akademske slikarke Katje Bednarik Sudec, ki bo na ogled do 31. avgusta. Ob 21. uri se bo na ploščadi pred Mestnim kinom Metropol predstavila mlada lokalna glasbena skupina Babooni.

Tretji dogodek za otroke bo v soboto na Drevesni hiši v Mestnem gozdu, ko je na sporedu predstava za Čarobna Vililandija. Istočasno se bo pred mestno kavarno Metropol začel večer z BK Studiem in Anabel.

Pokrajinski muzej Celje v nedeljo bo 11. uri vse zgodovine željne vabi na javno vodstvo po razstavi Celeia - mesto pod mestom.

Ob sredah in četrtkih do konca poletja Zavod Celeia Celje organizira poletna brezplačna vodenja. V sredo ob 17. uri bo lokalni vodič udeležence popeljal čez Mestni gozd do Drevesne hiše, v četrtek prav tako bo 17. uri pa po mestnem jedru, kjer bo predstavil legende in mite, zanimivosti ter pomembne stavbe ter osebnosti knežjega mesta.

V soboto in nedeljo se bodo na Celjskem gradu v sklopu programa Žive predstavili člani TKD Celje s programom, ki zajema viteški tabor, razstavo orožja, lokostrelstvo, ples, kostumografijo z rekonstrukcijo oblačil, namizne in kmečke igre, otroški program z igrami in prikaz priprave grajskih dobrot.

Od petka, 25. julija, je na spletni strani www.visitcelje.eu možno rezervirati in uživati v paketu Grofovski piknik na Starem gradu Celje. Podrobnosti zanimivega paketa najdete na na tej povezavi.

Podrobnejši program Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 najdete na spletni strani celje.si, Facebook profilu Visit Celje ali v brezplačnem programu poletnega dogajanja v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17.