O-STA

Nune v akciji! na odru Kongresnega trga v XXL izvedbi

Ljubljana Festival bo na odru Kongresnega trga v Ljubljani, nocoj, v četrtek, 6. avgusta ob 20.30 uri uprizoril muzikal Nune v akciji!, v katerem ne manjka zapletov, zdravega humorja in odkrivanja najbolj pristne človeške narave.

Jurij Franko je s svojo produkcijsko hišo Prospot za slovenske odrske deske pripravil zanimiv muzikal, glasbeno komedijo Nune v akciji! (v originalu Nunsense). Franko je prav tako producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina, ki sta v preteklosti že bila na programu Ljubljana Festivala - prva kar štirikrat, na 63., 64., 65. ter 67. Ljubljana Festivalu in druga dvakrat, na 66. in 67. Ljubljana Festivalu.

Nune v akciji! je izjemno prodorno delo Dana Goggina, ki je bilo leta 1985 premierno predstavljeno občinstvu v gledališču Cherry Lane. V naslednjem letu je predstava prejela štiri nagrade Outer Circle Critics, vključno z nagrado za najboljši ne-broadwayski muzikal. Zaradi izjemne priljubljenosti je število ponovitev strmo naraščalo in danes je to druga najdlje izvajana predstava ne-broadwayske produkcije. Muzikal bo tokrat uprizorjen v posebni XXL izvedbi, prirejen za oder Kongresnega trga, pridružili se bodo tudi vrhunski slovenski plesalci in plesalke.

Gre za zgodbo o petih redovnicah, ki se znajdejo v finančnih težavah in se zato odločijo organizirati dobrodelno prireditev, v kateri hoče vsaka postati glavna zvezda, v soju reflektorjev, ob petju, plesu ter smehu pa vsaka in vse skupaj zažarijo v novi, edinstveni luči. Muzikal bo tudi tokrat na visoki produkcijski ravni, saj so v ustvarjalno ekipo vključili tako že preverjena imena iz prejšnjih uspešnih projektov kot nekaj izkušenih novih sodelavcev.

Za priredbo in prevod besedila ter 17 pesmi, ki jih bo mogoče slišati v predstavi, je poskrbel Drago Mislej - Mef, s katerim je sodeloval tudi Marjan Bunič, predstavo je režiral Jaša Jamnik, ekipi pa se je ponovno pridružil tudi mladi koreograf Matevž Česen. Kot glasbeni vodja in inštrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan. Na Kongresnem trgu bodo nastopili priznani slovenski igralci Gojmir Lešnjak - Gojc, Simona Vodopivec - Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Tanja Pečenko, ob spremstvu izjemnih plesalk in plesalcev.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: arhiv LF