O-STA

Pred nami raznolik teden poletja v Celju

Prihajajoči teden Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 ponuja raznolike dogodke. Otroci bodo lahko uživali v dveh predstavah na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju, na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji glasbe.

V torek ob 18. uri bo na Mestni plaži prva od dveh predstav za najmlajše. Ta dan si bodo ogledali predstavo Metuljček in metuljčica.

V sredo ob 20.30 v Knežjem dvorcu koncert Dua Eolus, ki ga sestavljata flavtistka Tina Blazinšek in harmonikar Tomaž Marčič.

Otroci bodo na svoj račun znova prišli v četrtek ob 18. uri, ko bo na Mestni plaži predstava Zmajček Andrejček. Isti dan ob 20. uri se bo pri Vodnem stolpu predstavil Goran Bojčevski z novim projektom Metamorphosis.

V vikend bomo vstopili s petkovim koncertom rockovske skupine Inmotion, ki se bo na ploščadi pred Mestno kavarno Metropol začel ob 21. uri. Nov koncert bo tam v soboto prav tako ob 21. uri, predstavila se bo skupina Štajerska mornarica in pripravila dalmatinski večer.

V željni zgodovine se lahko v nedeljo udeležite javnega vodstva po razstavi Grofje Celjski, ki ga pripravlja Pokrajinski muzej Celje.

Ob sredah in četrtkih do konca poletja Zavod Celeia Celje organizira poletna brezplačna vodenja. V sredo ob 17. uri bo lokalni vodič udeležence popeljal čez Mestni gozd do Drevesne hiše, v četrtek prav tako bo 17. uri pa po mestnem jedru, kjer bo predstavil legende in mite, zanimivosti ter pomembne stavbe ter osebnosti knežjega mesta.

Od petka, 25. julija, je na spletni strani www.visitcelje.eu možno rezervirati in uživati v paketu Grofovski piknik na Starem gradu Celje. Podrobnosti zanimivega paketa najdete na na tej povezavi.

Podrobnejši program Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 najdete na spletni strani celje.si, Facebook profilu Visit Celje ali v brezplačnem programu poletnega dogajanja v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17.