O-STA

V sredo novinarska konferenca ob mednarodnem dnevu mladih

Mladinski svet Slovenije (MSS) in Mladinska mreža MaMa (MaMa), JZMZ vas vabita na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 12. avgusta 2020, na mednarodni dan mladih, ob 11:00, na avtobusnem parkirišču za kavarno SEM (Metelkova 2) v Ljubljani pri Ljubi in Dragu.

Mednarodni dan mladih praznujemo od leta 1999, namenjen pa je obeležitvi prispevka mladih k razvoju na vseh področjih ter opozarjanju na problematiko, s katero se mladi srečujejo. Letos tudi obe organizaciji praznujeta okroglo obletnico svojega delovanja - MSS 30 let, MaMa pa 15 let - zato želimo letos izkoristili priložnost, da se spomnimo pomena in dosežkov obeh organizacij oz. mladinskega organiziranja v Sloveniji nasploh.

Letošnje leto je prav tako posebno leto iz že znanih razlogov: epidemija oz. pojav virusa, ki je že več mesecev na naši vsakodnevni agendi, je močno spremenil naša življenja. Prav mladi sodijo med tiste, ki so pri tem med najbolj prizadetimi, sicer ne v smislu bolezni COVID-19, pač pa zaradi drugih sprememb v času epidemije. Mladinski svet Slovenije je v maju in juniju izvajal anketo "Mladi v času epidemije COVID-19" in na tiskovni konferenci bomo predstavili njene ključne rezultate.

Predviden potek tiskovne konference:

11:00 Uvod in predstavitev Ljube in Draga

11:10 MSS: Predstavitev položaja mladih in 30-letnica delovanja MSS (vključno z rezultati ankete na temo epidemije)

11:25 MaMa: Predstavitev pomena mladinskih centrov in 15-letnica delovanja Mladinske mreže MaMa

11:40 Čas za novinarska vprašanja

Povezava:

OZN: Mednarodni dan mladih