O-STA

24 gasilcev v nočni intervenciji pogasilo požar v garažah na Stantetovi ulici

V minuli noči so bili zaradi požara v garaži na naslovu Stantetova ulica 11-13 najprej aktivirani gasilci PGD Velenje. Ob njihovem prihodu na lokacijo se je požar razširil že na tri vozila. Pri gašenju je bilo aktiviranih 15 gasilcev PDG Velenje in 9 gasilcev PGD Šalek. Požar je bil hitro omejen in po njihovih informacijah ni bil nihče poškodovan. Hidrantno omrežje je delovalo brezhibno.

Gasilci PGD Velenje so v garažah nemudoma odstranili vrata za lažji dostop, soočali pa so se tudi z veliko količino dima. Kontrolo nad ognjem so hitro vzpostavili, vmes pa se je ogenj razširil še na garaže na Stantetovi ulici 10-12. Tja so napotili tudi cisterno in aktivirali PGD Šalek. Ti so z dostopom z druge ulice prišli na lokacijo in pričeli z gašenjem. Po omejitvi požara so za dokončno pogasitev nanesli tudi peno. Evakuacijo stanovalcev so izvedli policisti, veliko stanovalcev pa je do njihovega prihoda že samih zapustilo stanovanja.

Podajamo dodatno pojasnilo glede dezinformacije, ki je zaokrožila na družbenih omrežjih, da so bili hidranti prazni. Hidranti delujejo, ko se nanj priključi gasilska cev. V primeru, če želi hidrant odpreti fizična oseba in to brez ustreznega priključka, se hidrant ne aktivira. Gre za t. i. suhe hidrante. Hidrantno omrežje je delovalo brezhibno.