O-STA

Pred nami predzadnji teden poletja v Celju

Predzadnji teden Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 prinaša veliko različnih dogodkov. Zelo pestro bo v četrtek, konec tedna pa bo minil v znamenju glasbe.

Teden bomo začeli z dogodkom za otroke na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju. Ob 18. uri bo tam predstava Cecilija in zmaj. Ob 18. uri bo v AQ Galeriji delavnica na temo knjig z naslovom Knjige v mreži.

Najbolj pester dan bo četrtek. Ob 16. uri bo v Umetniški četrti Celje pogovor in predstavitev delavnic za ranljive skupine pod nazivom Zaobjem. Ob 18. uri bo na Mestni plaži nova predstava za otroke, tokrat z naslovom Po Sloveniji: Domoljubna predstava o zakladih Slovenije. Istočasno se bo pri Vodnem stolpu predstavilo KUD Ljubečna. Ob 19. uri bo v Galeriji sodobne umetnosti dokumentarni performans Marka Požlepa: Projekt Southwind. Dan se bo končal s koncertom Boštjana Korošca in spremljevalne skupine BK Studio Banda. Dogodek bo ob 21. uri pri Vodnem stolpu.

V vikend bomo vstopili z glasbo. V petek ob 21. uri bo na Ploščadi pred Mestno kavarno Metropol rockovski večer s skupino Feferoni.

V soboto in nedeljo bodo v parku ob Mestni plaži oziroma v primeru dežja v Celjskem domu potekale cirkuške delavnice Vsak zmore pod vodstvom Špele Vodeb.

Pokrajinski muzej Celje v soboto ob 10.15 organizira voden ogled mesta Celje za otroke, ki bodo s pomočjo kreativnih nalog raziskovali in spoznavali preteklost knežjega mesta. Isti dan bo pred Metropolom nov koncert, ob 21. uri bo nastopila skupina Uroš Planinc group z gosti.

V nedeljo ob 17. uri bo na Drevesni hiši v Mestnem gozdu še Zvočna kopel.

Ob sredah in četrtkih do konca poletja Zavod Celeia Celje organizira poletna brezplačna vodenja. V sredo ob 17. uri bo lokalni vodič udeležence popeljal čez Mestni gozd do Drevesne hiše, v četrtek prav tako bo 17. uri pa po mestnem jedru, kjer bo predstavil legende in mite, zanimivosti ter pomembne stavbe ter osebnosti knežjega mesta.

V soboto in nedeljo se bodo na Celjskem gradu v sklopu programa Žive predstavili člani srednjeveškega društva Red kraljevega orla, ki bodo pripravili mečevalske nastope, srednjeveški tabor z razstavo orožja, ščitov in delov oklepa, tarčo za metanje sekiric in odprto poljsko kuhinjo. Obiskovalci bodo lahko preizkusili različna orožja, si nadeli kose oklepa in se slikali z vitezi ali pa se preizkusili v namiznih igrah, lokostrelstvu oziroma streljanju s samostreli.

Od petka, 25. julija, je na spletni strani www.visitcelje.eu možno rezervirati in uživati v paketu Grofovski piknik na Starem gradu Celje. Podrobnosti zanimivega paketa najdete na na tej povezavi.

Podrobnejši program Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 najdete na spletni strani celje.si, Facebook profilu Visit Celje ali v brezplačnem programu poletnega dogajanja v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17