O-STA

Mary Kay Ash uvrščena na seznam žensk stoletja USA Today, ob bok legendam gibanja za civilne pravice, uspešnih umetnic in poslovnih zvezd

Mary Kay Ash, legendary business executive and philanthropist, was named among Women of the Century by USA TODAY. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - Ob stoti obletnici 19. amandmaja in volilne pravice žensk v Združenih državah Amerike, je USA Today sestavil Women of the Century USA TODAY 100, seznam ženskih legend na področju zabave, politike, gibanja za civilne pravice, športa, umetnosti, znanosti in poslovnega sveta, ki so imele največji vpliv na ameriško družbo v zadnjem stoletju. Na seznam je bila uvrščena tudi Mary Kay Ash, legendarna direktorica in človekoljubka.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Za ogled v celoti obiščite spletno stran https://www.businesswire.com/news/home/20200817005557/en/

Poslovna legenda in človekoljubka Mary Kay Ash je bila uvrščena na seznam Ženske stoletja USA TODAY. (Foto: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Ash je ustanovila Mary Kay Cosmetics (zdaj Mary Kay Inc.) leta 1963 po uspešni poslovni karieri na področju prodaje. Ker se je prevečkrat zgodilo, da je v službi namesto nje napredoval moški, je Mary Kay svojo poslovno žilico uporabila za to, da je zgradila podjetje, ki ga vodijo ženske in ki služi ženskam. Sedeminpetdeset let pozneje je izdelke in neodvisne svetovalke Mary Kay mogoče najti v skoraj 40 državah po vsem svetu. Pred svojo smrtjo leta 2001 je Mary Kay ustanovila še dobrodelno fundacijo Mary Kay Ash Charitable Foundation, ki je doslej zbrala 90 milijonov ameriških dolarjev za žrtve nasilja v družini in za raziskave raka.

"Mary Kay je bila vedno pred svojim časom," je dejal Ryan Rogers, vodja investicij pri Mary Kay Inc. in vnuk Mary Kay Ash. "S ponižnostjo bi sprejela čast, da je uvrščena na seznam Žensk stoletja USA Today, ob bok tolikim neverjetnim ženskam. A njen osebni seznam 'najboljših žensk' bi bil veliko daljši. Potencial je videla v prav vsaki ženski."

Na častnem seznamu so tudi Dolly Parton, Gloria Estefan, Anna May Wong, Hillary Clinton, Michelle Obama, Eleanor Roosevelt, Rosa Parks, Billie Jean King, Oprah Winfrey, Maya Angelou ter "skrite osebnosti" Mary Jackson, Katherine Coleman Johnson, in Dorothy Vaughan. Izbrane so bile na podlagi nominacij in neizprosnih strokovnih razprav v vseh zveznih državah.

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com na naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20200817005557/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.