O-STA

Health Bank bo združila moči z Nanotronics Health za distribucijo poceni ameriških neinvazivnih ventilatorjev za pomoč pri dihanju med pandemijo covida-19

DUBAJ, Združeni arabski emirati - (BUSINESS WIRE) - Salman Arif, izvršni direktor družbe The Health Bank (THB) Global je 17. avgusta napovedal, da se bo družba povezala z Nanotronics Health, s katero bo distribuirala neinvazivni ventilator nHaleTM. Ventilatorje bodo distribuirali na Bližnjem vzhodu, severni Afriki in južni Aziji. Health Bank bo poleg tega v podporo neinvazivni respiratorni terapiji v tej regiji usposobila zdravstvene delavce za ravnanje z ventilatorjem.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate na spletnem naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20200817005113/en/

"Da bi našli rešitev za obvladovanje simptomov bolezni covid-19 z neinvazivnimi metodami, smo se povezali s podjetjem Nanotronics Health, s katerim bomo prodajali in distribuirali ventilatorje nHaleTM. Zaradi tega partnerstva bodo ventilatorji nHaleTM dostopni na Bližnjem vzhodu, v severni Afriki in južni Aziji, kjer bodo imeli bolniki in zdravstveni delavci cenovno dostopno in zelo kakovostno rešitev," je dejala vodja za strategije v družbi THB Global Zarmina Jafar.

Družba Nanotronics Health je od ameriške uprave za hrano in zdravila dobila izredno dovoljenje za uporabo ventilatorjev nHaleTM za uporabo v klasičnih zdravstvenih ustanovah, v prostorih, ki so bili spremenjeni za zdravljenje večjega števila bolnikov s covidom-19 in v domačem okolju, če je ventilator predpisal zdravnik. Dovoljenje pokriva tudi uporabo ventilatorja nHale™ z morebitnim istočasnim stalnim zdravljenjem s kisikom, če tako predpiše zdravnik.

Neinvazivno predihavanje je ključno za zdravljenje koronavirusne bolezni v bolnišnicah in izven njih. Da bi zadovoljili to potrebo, je družba Nanotronics Health izkoristila obširno znanje družbe Nanotronics, ki temelji na napredni umetni inteligenci (Intelligent Factory Control) in sofisticiranem inženiringu, ter zasnovala, oblikovala in izdelala ventilator nHaleTM v manj kot 90 dneh.

"Ventilator nHaleTM smo razvili, da bi zadovoljili urgentno potrebo po možnostih neinvazivnega predihavanja za bolnike s covidom-19," je dejala predsednica družbe Nanotronics Health said Julie Orlando. "Ventilator smo oblikovali tako, da omogoča kakovostno, udobno in enostavno uporabo, obenem pa je na voljo za neznaten del cene drugih neinvazivnih ventilatorjev."

Nanotronics Health je razvil in oblikoval nHale™ za pomoč odraslim s covidom-19, ki še lahko sami dihajo. Ventilator je namenjen za uporabo v neogrožujočih primerih, ko bolnik potrebuje le pomoč pri dihanju, ne pa v primerih ko potrebuje invazivno podporo ventilatorja na osnovi ustaljenih zdravstvenih protokolov.

O Heath Bank

The Health Bank (THB) je globalno podjetje za izboljšanje zdravja, ki s pomočjo novih tehnologih omogoča posameznikom, družinam in podjetjem vrsto virtualnih bolnišničnih storitev za podporo in izboljšanje njihovega zdravja in dobrega počutja. Družba prek velikega poudarka preventivi in dobremu počutju spodbuja svoje člane, da so pri doseganju in vzdrževanju zdravega življenjskega sloga proaktivni, obenem pa s programi personalizirane medicine in monitoringom na daljavo preprečuje bolezni.

Naša strokovnost na področju personaliziranega zdravstva našim članom in njihovim najdražjim pri soočanju s kroničnimi boleznimi ali akutnimi zdravstvenimi izzivi, neglede na njihovo kompleksnost, omogoča, da mirno spijo.

O Nanotronics Health

Nanotronics Health, družba z omejeno odgovornostjo, je odvisna družba podjetja Nanotronics. Družba z uporabo napredne umetne inteligence (Intelligent Factory Control) izdeluje poceni, dostopne in priročno oblikovane medicinske naprave. Naš prvi proizvod, neinvazivni ventilator nHale™ za zdravljenje bolnikov s covidom-19, smo zasnovali, izdelali in zanj pridobili izredno dovoljenje ameriške uprave za hrano in zdravila v 90 dneh. Takoj po pridobitvi izrednega dovoljenja smo začeli ventilator proizvajati in distribuirati.

O nHaleTM

nHale™ je naprava z dvostopenjskim pozitivnim zračnim tlakom za podporo dihanja pri odraslih obolelih s covidom-19, ki tehtajo več kot 30 kilogramov. Je neinvazivni ventilator, namenjen za uporabo v neogrožujočih primerih pri bolnikih, ki lahko dihajo sami, na primer pri bolnikih, ki potrebujejo pomoč pri dihanju, a ne potrebujejo invazivne terapije na osnovi ustaljenih zdravstvenih protokolov.

Naprava je namenjena uporabi v običajnih zdravstvenih ustanovah (bolnišnice ali domovi za ostarele) in v ustanovah, spremenjenih v prostore za zdravljenje večjega števila bolnikov s covidom-19 (npr. kongresni centri, študentski domovi, moteli, itd.). nHale™ se lahko uporablja tudi doma, če tako predpiše zdravnik.

Ventilator nHale™ je kompatibilen tudi s trajnim zdravljenjem s kisikom, saj tako omogoča povečanje koncentracije kisika pri pretoku zraka za pacienta, a le če tako predpiše zdravnik. Pri uporabi dodatnega kisika oziroma trajnem zdravljenju s kisikom je potrebno upoštevati opozorila glede ventilatorja nHale™.

Nanotronics Health, odvisna družba podjetja Nanotronics, je pri ventilatorju uporabila obsežno znanje podjetja Nanotronics, ki temelji na napredni umetni inteligenci (Intelligent Factory Control) in na sofisticiranem inženiringu ter tako ustvarila napravo, ki jo je lahko izdelati v željenih količinah in z nižjimi stroški, s čimer je povečala njeno dostopnost za vse Američane. nHale™ je oblikovan za udobno in enostavno uporabo s pritiskom na gumb.

Ameriška uprava za hrano in zdravila je ventilatorju nHale™ izdala izredno dovoljenje, kar pomeni, da je nHale™ dobil dovoljenje za uporabo le v času trajanja razmer, ki dovoljujejo izdajo takšnega dovoljenja v izrednih razmerah; uprava ventilatorja nHale™ ni odobrila.

nHale™ je blagovna znamka podjetja Nanotronics v Združenih državah Amerike, ki jo najdete na nanotronics.co/nhale.

Izvorno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com na spletnem naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20200817005113/en/