O-STA

DCG se pridružuje rudarjenju kriptovalute bitcoin z novo hčerinsko družbo Foundry

Novo podjetje bo zagotovilo sredstva in svetovanje, da bi opolnomočilo rudarjenje digitalnih sredstev, DCG pa se zavezuje, da bo investiralo 100 milijonov ameriških dolarjev v Foundry do konca leta 2021.


NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Digital Currency Group (DCG), globalna družba, ki gradi, kupuje in investira v podjetja blockchain (tehnologije veriženja podatkovnih blokov), je danes predstavila novo hčerinsko družbo, ki je v polni lasti podjetja DCG: Foundry. Ustanovljena leta 2019 brez pompa, družba Foundry nudi institucionalno znanje, kapital in tržne informacije rudarjem digitalnih sredstev in proizvajalcem ter jih opremlja z viri, da lahko gradijo, vzdržujejo in zagotavljajo decentralizirane mreže. Mike Colyer, nekdanji izvršni vodja podjetja Core Scientific, je bil izbran za glavnega izvršnega direktorja podjetja Foundry.

Foundry je bilo ustanovljeno, da zadovolji institucionalno potrebo po izboljšanem dostopu do kapitala, tržni učinkovitosti in transparentnosti v industriji rudarjenja. Podjetje trenutno nudi tri storitve za ekosistem rudarjenja: financiranje opreme in naročanje, rudarjenje in zadrževanje kriptovalut ter svetovalske storitve.

Od svojega nastanka se je Foundry že uveljavil kot eden največjih rudarjev bitcoinov v Severni Ameriki. Hkrati je tudi omogočil več deset milijonov ameriških dolarjev za financiranje opreme drugim organizacijam, ki se ukvarjajo z rudarjenjem kriptovalut, in pomagal priskrbeti približno polovico opreme za rudarjenje bitcoinov v Severni Ameriki letos.

"Radi bi opolnomočili decentralizirano infrastrukturo v novi digitalni ekonomiji, naše delo pa bo spodbujalo razvoj in rast rudarskih dejavnosti - s poudarkom na Severni Ameriki," je dejal Mike Colyer, glavni izvršni direktor podjetja Foundry. "Smo podjetje, ki so ga ustvarili rudarji za rudarje, in sodelujemo s podjetniki, ki delijo našo vizijo razvijanja industrije in ustvarjanja decentraliziranega ekosistema rudarjenja."

DCG se je zavezal k investiranju več kot 100 milijonov ameriških dolarjev v Foundry do konca leta 2021. Tokrat je prvič, da lahko rudarji in proizvajalci dostopajo do zaupanja vrednih partnerjev in virov financiranja skozi trdno mrežo DCG.

"Naše poslanstvo pri DCG je, da pospešimo razvoj boljšega finančnega sistema," je povedal Barry Silbert, ustanovitelj in glavni izvršni direktor DCG. "Rudarjenje in zadrževanje digitalnih sredstev sta temelja tehnologije blockchain, ki bosta vodila ta razvoj. Foundry vnaša bistvena sredstva in kaže pot temeljnemu delu industrije, Mike Colyer in njegova ekipa pa se ponašajo s strokovnim znanjem, kredibilnostjo in integriteto, da lahko zadovoljijo razvijajoče se potrebe rudarjev in proizvajalcev."

Foundry je osredotočen na sodelovanje s ključnimi igralci v industriji rudarjenja in zadrževanja, stremi pa k temu, da ustvari boljši dostop do rudarjenja digitalnih sredstev, decentralizira geografske priložnosti in vnaša več legitimnosti in transparentnosti v ekosistem rudarjenja bitcoinov. Foundry tudi pričakuje, da bo tesno sodeloval z energetskimi podjetji in vladami, da bi pomagal oblikovati in udejaniti njihove strategije rudarjenja.

"Dojemanje industrije rudarjenja podjetja Foundry in popolna podpora družbe DCG sta omogočili, da je Foundry postal ključen partner pri našem širjenju po Severni Ameriki v zadnjem letu. Še naprej nameravamo sodelovati s podjetjem Foundry, medtem ko se osredotočamo na povečanje našega globalnega tržnega deleža," je dejal Jordan Chen, operativni direktor MicroBT, proizvajalca rudarjenja bitcoinov, ki ima sedež v kitajskem mestu Shenzhen.

"Na podlagi prizadevanj družbe Foundry in njene finančne podpore našim končnim uporabnikom smo lahko dostavili precejšnje število strojev v Združene države Amerike letos," je dejal Su Ke, vodja globalne prodaje in trženja za blagovno znamko Antminer podjetja Bitmain. "Storitve institucionalne ravni podjetja Foundry za podjetja v Severni Ameriki in znanje njihove ekipe so igrali ključno vlogo pri takšnem dosežku. Veselimo se tesnega sodelovanja z družbo Foundry, da bomo dosegli še več strank in jim omogočili še boljšo izkušnjo."

Poleg hčerinske družbe Foundry, je DCG matična družba tudi podjetju Grayscale Investments, največjemu upravitelju naložb v industriji digitalnih valut, Genesis, prvemu glavnemu posredniku na svetu za vse storitve glede digitalnih valut, in CoinDesk, vodilnemu medijskemu podjetju v industriji blockchain. DCG prav tako investira v več kot 160 podjetij po vsem svetu.

Colyer in njegova ekipa imajo sedež v ameriškem mestu Rochester v zvezni državi New York.

O Foundry

Foundry, hčerinsko podjetje družbe DCG, se osredotoča na financiranje in svetovanje glede rudarjenja in zadrževanja digitalnih sredstev. S svojim poslanstvom opolnomočenja decentralizirane infrastrukture v digitalnem svetu Foundry nudi podjetjem, ki se ukvarjajo z rudarjenjem digitalnih sredstev v Severni Ameriki, sredstva ter jim svetuje. Podjetje ima sedež v mestu Rochester v zvezni državi New York. Za več informacij obiščite foundrydigital.com.

O DCG

Digital Currency Group, ki ga je leta 2015 ustanovil Barry Silbert, je globalno podjetje, ki gradi, kupuje in investira v podjetja tehnologije blockchain po vsem svetu. Kot najbolj aktivni investitor v domeni blockchaina se DCG umešča v središče industrije blockchain ter podpira več kot 160 podjetij v več kot 30 državah. Poleg svojega portfelja naložb pa je DCG tudi matična družba podjetjem Grayscale Investments, Genesis, CoinDesk in Foundry.

DCG ima sedež v mestu New York. Za več informacij obiščite dcg.co.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200827005146/en/


Kontakti

Mediji
Mark Murphypress@dcg.co
media@foundrydigital.com



Vir: Digital Currency Group

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.