O-STA

Zasebna družba RLS (ZDA) Inc. je kupila ameriško radiofarmacijsko mrežo GE Healthcare

TAMPA, Florida--(BUSINESS WIRE)-- RLS (USA) Inc., (Radioisotope Life Sciences) je kupila radiofarmacijsko mrežo General Electric (GE) v ZDA, in s tem postala največja družba v ZDA, ki se osredotoča na čisto molekularno slikanje. Capitor (www.capitor.co), butična globalna finančna svetovalna družba, je posel strukturirala in ga posredovala investitorjem, ter tako odigrala pomembno vlogo v večletnih pogajanjih in sodelovanju med stranmi. Finančni pogoji niso bili razkriti.

Radiofarmacijska mreža bo še naprej zagotavljala proizvode molekularnega slikanja GE Healthcare, RLS pa pristopa z 10-letnim partnerskim dogovorom o distribuciji. V radiofarmacijski mreži, ki je zdaj v zasebni lasti, ima manjšinski delež tudi Perceptive Advisors, sedem milijard ameriških dolarjev vredna investicijska družba specializirana za področje zdravstva s sedežem v New Yorku.

Vodstveno ekipo RLS sestavljajo glavni izvršni direktor Werner Gruner, izvršni direktor za investicije Jaco van Niekerk in glavni poslovodja Shane Cobb. G. Gruner, ki je opravljal že vrsto izvršnih vlog v finančnem sektorju, vključno pri ustanovitvi Capitorja, je dejal: "Na priložnosti tega nakupa, ki presegajo le finančni aspekt, gledam z zanimanjem in veseljem. Že vso kariero nudim investicijsko svetovanje strankam po vsem svetu po načelu storitev belih rokavic in že od nekdaj verjamem, da si stranke, ne glede na industrijo, ne le zaslužijo, ampak imajo pravico zahtevati personalizirano, hitro in visokokakovostno storitev." Dodaja, da se "zato osredotočamo na storitev, kakovost in prelomno tehnologijo kot ključne dejavnike naše investicijske strategije."

Radiofarmacijska mreža obsega 31 izpostav v 18 zveznih državah, vključno s sedanjim sedežem v Tampi na Floridi. Po navodilih g. Van Niekerka RLS načrtuje, da bo v naslednjem desetletju vložil dve milijardi ameriških dolarjev v mrežo in neprenehoma vlagal v znanstveni in tehnološki razvoj. "Vložili smo veliko truda, da bi zagotovili nemoten prehod ravno zaradi naše storitveno usmerjene filozofije, vključno s tem, da ohranimo ključne člane izvršne ekipe, kot je recimo Shane Cobb, ki ima več kot 30 let izkušenj v tem sektorju," je dejal g. Van Niekerk in dodal, da je "RLS predan zagotavljanju kakovostne diagnostike in zdravljenj, ki rešujejo življenja, bolnikom po vsej državi. Prav zato in v luči tega, kaj odkrivamo o možnih dolgotrajnih posledicah poškodb organov, ki jih povzroča covid-19, smo ustanovili posebno delovno skupino, ki preučuje, kako zadostiti potencialni dvig v povpraševanju po specializiranih diagnostičnih storitvah."

Skoraj petsto nekdanjih zaposlenih v GE po vsej državi je zdaj del družine RLS. Podjetje naj bi svoj sedež v bližnji prihodnosti preselilo na vzhodno obalo Floride in je v pogovorih z različnimi lokalnimi sveti za gospodarski razvoj in občinami.

Za ogled izvirne različice sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200901006104/en/

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.