O-STA

IT podjetje Mikrocop ogrožene otroke razveselil s 36 računalniki

Podjetje Mikrocop je ob začetku novega šolskega leta doniral 36 računalniških postaj. Za lažji in boljši začetek so jih namenili otrokom, mladostnikom in socialno ogroženim družinam, ki si takšne opreme ne morejo privoščiti. V Mikrocopu s tovrstnimi družbeno odgovornimi dejanji uresničujejo strategijo trajnostnega pristopa k poslovanju na vseh področjih, saj se jim zdi pomembno, da podjetja družbi vračajo in jo podpirajo po svojih močeh in na svoje načine.

"Z veseljem smo se odzvali pobudi novogoriškega aktivista Luke Manojlovića, saj se zavedamo, da smo skupaj močnejši. Pomagamo, kjer lahko," je ob tem dejala direktorica podjetja Mikrocop Simona Kogovšek, ki še dodaja, da se trajnostni pristop v podjetju Mikrocop ne usmerja zgolj v okolju prijazno poslovanje, z manj ogljičnega odtisa in uporabo obnovljive energije, temveč tudi na trajnostni razvoj zaposlenih in naše družbe na splošno.

Pred vrati je novo šolsko leto, kar za številne starše pomeni tudi precejšnji finančni zalogaj. "Še vedno je ogromno prikrite revščine. Vsaka donacija nam pride prav," pravi Luka Manojlović, ki bo poskrbel, da bodo računalniki, ki za zahtevno poslovno uporabo niso več primerni, ustrezno predelani in pripravljeni za nove lastnike in vsakodnevno osebno rabo. Skupaj s Humanitarnim društvom Kid iz Nove Gorice bodo poskrbeli, da bodo v najhitrejšem možnem času prišli v roke tistih, ki jih ta trenutek najbolj potrebujejo.