O-STA

Razgrnitev repertoarja nove gledališke sezone 2020/2021 z večernim otvoritvenim koncertom

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev,

pred večernim otvoritvenim koncertom na velikem odru bomo v četrtek, 10. septembra 2020, ob 13. uri, na ploščadi pred glavnim vhodom, v primeru slabega vremena pa na odru, predstavili repertoar nove sezone 2020/2021 z abonmajsko ponudbo, ki ga naše občinstvo po poletnem odmoru že nestrpno pričakuje, naši umetniški ansambli pa se veselijo nadaljevanja umetniškega ustvarjanja.

Tudi letošnja sezona prinaša šest krstnih uprizoritev, ki jih bosta ob nagovoru ravnatelja, Staša Ravterja, predstavila Branko Robinšak in Petar Đorčevski, umetniška vodja opere in baleta po pooblastilu ravnatelja, in pestro bero abonmajev.

Predstavitev sezone bomo obogatili z glasbo in plesom. Z arijo Nedde iz opere Glumači bo nastopila solistka Urška Breznik, solist Matej Vovk pa z arijo Harlekina iz iste opere. Odlomek iz baleta Gusar, ki bo na odru premierno zaživel 22. septembra letos, bodo odplesale Marin Ino, Chie Kato in Johanne Monfret. Filip Jurič pa bo odplesal še odlomek iz baleta Spartak.

Vabljeni v družbo naših umetnikov in dobrodošli v kreativnosti polni novi sezoni.

Na prireditvi je potrebno upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obvezno je vzdrževati medsebojno varnostno razdaljo najmanj metra in pol in upoštevati navodila hostesne službe.