O-STA

Mary Kay usmerila prizadevanja na področju Covida-19 k zelo prizadetim skupinam ameriških staroselcev in sodelovanju z Agencijo za zdravje Indijancev

Mary Kay je donirala skoraj 75.000 enot razkužila za roke Agenciji za zdravje Indijancev (IHS), ki deluje v sklopu ameriškega ministrstva za zdravje. (Foto: Mary Kay Inc.)

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - Da bi pomagala zajeziti širjenje pandemije Covida-19 in podprla delavce v prvih bojnih vrstah, je družba Mary Key že pred časom napovedala, da bo skupnostim v državah po svetu, v katerih deluje, donirala denar in izdelke v vrednosti skoraj 10 milijonov dolarjev. Medtem ko se svet še naprej bori z virusom, je Mary Kay povečala zavezo na več kot 10 milijonov ter obenem razširila partnerstva s podpornimi organizacijami in usmerila prizadevanja k tistim populacijam, ki jih je Covid-19 prizadel veliko bolj kot druge.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Za ogled celotnega sporočila obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

Mary Kay je donirala skoraj 75.000 enot razkužila za roke Agenciji za zdravje Indijancev (IHS), ki deluje v okviru ameriškega ministrstva za zdravje. (Foto: Mary Kay Inc.)

Ena takih skupin so Indijanci Navajo, ki so zabeležili najvišje deleže okužb na število prebivalcev v Združenih državah Amerike. Okoli 244.000 ljudi, ki živijo na okrog 64.000 kvadratnih kilometrih na območju zveznih držav Arizona, Nova Mehika in Utah, se prišteva k ljudstvu Navajo.

Skupnost ima višjo stopnjo okužb kot večina drugih skupnosti in skoraj 10.000 potrjenih primerov Covida-19.

"Velika in obsežna prizadevanja v boju proti virusu so pomembna in imajo učinek, vendar se moramo usmeriti tudi na naše najbolj ranljive skupnosti," je dejal predsednik in glavni izvršni direktor Mary Key David Holl. "Neskončno zgodb prizadetih družin v naši veliki skupnosti ameriških staroselcev je grozljivih. Upamo, da bodo organizacije še naprej podpirale Agencijo za zdravje za Indijance (IHS), da bodo lahko delavci v prvih bojnih vrstah varno zaustavili širjenje virusa in poskrbeli za tiste, ki jih je virus že prizadel."

Družba Mary Kay je agenciji IHS, enoti znotraj ameriškega ministrstva za zdravje, donirala skoraj 75.000 enot razkužila za roke. IHS zagotavlja neposredno medicinsko in drugo zdravstveno oskrbo plemenom ameriških Indijancev in staroselskim ljudstvom na Aljaski, ki jih priznavajo ameriške zvezne oblasti. Njihova mreža je glavni zvezni ponudnik zdravstvenega varstva in zagovornik zdravja za indijanska ljudstva, ki zagotavlja celovit sistem distribucije na področju zdravstva za približno 2,6 milijona ameriških Indijancev in staroselcev na Aljaski, ki pripadajo 574 plemenom, ki jih priznavajo zvezne oblasti v 37 ameriških državah. Agencija je podarjeno razkužilo za roke poslala v 26 bolnišnic, 59 zdravstvenih domov in 32 zdravstvenih enot znotraj svoje mreže.

Družba je z razkužilom za roke oskrbela tudi zdravstveno ustanovo Gallup Indian Medical Center (GIMC) in tako podprla njihova prizadevanja za uvedbo higienskih pripomočkov za domačo rabo in za promocijo zdravja z izobraževalnimi materiali. Ekipa za odzivanje na potrebe prebivalstva ustanove GIMC standardizira distribucijo materialov za higieno in promocijo zdravja na točkah, dostopnih ljudem, kot so npr. točke za testiranje iz avta. Promocija zdravja bo potekala v obliki osebnega pogovora z zdravstvenimi delavci in s pomočjo razdeljevanja pisnih informacij v angleškem in navajo jeziku.

"Agencija za zdravje Indijancev (IHS) skupaj z našimi partnerskimi plemenskimi in mestnimi indijanskimi organizacijami zagotavlja ključne storitve v izrednih razmerah," je dejal direktor agencije, kontraadmiral Michael D. Weahkee. "Razkužilo za roke je pomembno sredstvo za zaustavitev širjenja Covida-19. Hvaležni smo za to donacijo in tudi za vse druge, ki jih prejemamo od različnih virov. So izredno pomembne, saj nam omogočajo, da bolje služimo našim ljudem in izpolnjujemo poslanstvo agencije, da izboljša fizično, psihično, socialno in duhovno zdravje ameriških Indijancev in staroselcev Aljaske med pandemijo."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com.

O agenciji IHS

Agencija za zdravje Indijancev (IHS) je enota znotraj ameriškega ministrstva za zdravje, ki zagotavlja celovit sistem distribucije na področju zdravstva za približno 2,6 milijona ameriških Indijancev in staroselcev na Aljaski, ki pripadajo 574 plemenom, ki jih priznavajo zvezne oblasti v 37 ameriških državah. Agencijo lahko spremljate na družbenih medijih na Facebooku, Twitterju in na LinkedInu.

Za ogled originalne različice sporočila na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.