O-STA

V SAŠA inkubatorju trikrat zlati

Velenje, 11. september 2020 - Včeraj je v Vili Bianca potekala podelitev priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije v SAŠA regiji. Zlato priznanje sta prejeli zagonski podjetji SAŠA inkubatorja Autotech ter Evegreen, potrditev za inovativnost pa je prejela ekipa SAŠA inkubatorja, ki že tretje leto zapored razbija mite s konferenco Future 4.0. Podelitve priznanj se je udeležil tudi Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje.

Med štirinajstimi prijavljenimi inovacijskimi projekti je bilo podeljenih pet zlatih, dve srebrni in sedem bronastih priznanj. Cilj projekta, s katerim nagradijo inovatorje v regiji, je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Podjetje Autotech, d. o. o. se je prijavilo s projektom Samodejna priprava plošč in sortiranje za sušenje z robotskim manipulatorjem; inovatorji Matic Dražnik, Gregor Marzel, Amela Osmanović in Seudin Softić. Proizvodnjo naravnana podjetja in korporacije, ki se želijo razvijati v smeri industrije 4.0, se soočajo z izzivom vzpostavitve avtomatiziranih proizvodnih linij. Tovrstne linije so manj podvržene zunanjim vplivom, predvsem pa učinkovitejše in zanesljivejše. Ekipa podjetja Autotech je na podlagi dolgoletnih izkušenj v večjih industrijskih korporacijah razvila sistem za avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnih procesov. Njihov glavni cilj, ki ga uspešni zasledujejo, je "grajenje" pametnih tovarn v Sloveniji in tujini.

Podjetje EVEGREEN je bilo nagrajeno za projekt Naravi prijazna eko sveča; inovatorji Eva Štraser, Domen Štraser, Roman Herlah, Karsten Brast. Podjetje Evegreen je razvilo granulat za brizganje bio razgradljive plastike, ki je v 60 % sestavljen iz agro materiala in se v primerjavi z obstoječo bioplastiko hitro in popolnoma razgradi. B2B prodaja je usmerjena v granulate, hkrati pa na segmentu B2C osvajajo domače in tuje trge z eko lončki in krožniki, ki jih lahko celo pojemo.

Pripenjamo fotografije.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje