O-STA

Huawei služi izključno svojim strankam in globalnemu razvoju celotne IKT industrije

[Ljubljana, 16. September 2020] Družba Huawei Technologies, kot vodilni zasebni ponudnik IKT rešitev na svetu, zavrača navedbe ameriške veleposlanice v Sloveniji gospe Lynde C. Blanchard izrečene včeraj v informativni oddaji Odmevi na slovenski nacionalni televiziji. Huawei Technologies je na slovenski trg vstopil pred 10 leti, od takrat zagotovil storitve že 40 odstotkom slovenskih uporabnikov ter postal ena najbolj prepoznavnih in zaupanja vrednih blagovnih znamk na slovenskem trgu. Huaweijeve mobilne naprave pa so letos postale tudi najbolj zaupanja vredna znamka med mlajšo polnoletno slovensko populacijo.

Huaweijev glavni fokus je na razvoju in rasti, saj je tehnologija ključna pri obnovi gospodarstev in pri mednarodnem sodelovanju, katerega del je tudi Slovenija, zlasti v času pandemije koronavirusa. Huawei z razvojem in podporo evropskemu gospodarstvu in prebivalstvu že več kot 20 let, vse od vstopa na evropski trg, spoštuje tako nacionalno in mednarodno zakonodajo in predpise.

Huaweijevo poslovanje v Sloveniji se v zadnjih letih nenehno povečuje, kar samo pritrjuje temu, da smo postali ena najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk v IKT in telekomunikacijski industriji. Huawei, kot družbeno odgovorno podjetje, se je odzval potrebam znotraj države ob začetku epidemije Covid-19 v Sloveniji ter doniral zaščitne maske, slovenskim učencem pa tudi računalniško opremo za učenje na daljavo.

Od ustanovitve dalje Huawei še vedno beleži brezhibne rezultate na področju kibernetske varnosti, kar je tudi eden od razlogov za vse večje zaupanje in podporo kupcev in poslovnih partnerjev. Zato v našem imenu in imenu naših zvestih uporabnikov in partnerjev odločno zavračamo nenehne obtožbe predstavnikov ZDA. Včeraj jih je recimo na nacionalni televiziji RTV izrekla ameriška veleposlanica v Sloveniji ga. Blanchard, ki ponovno ni predložila nobenega dokaza v podporo svojim izjavam glede domnevnega nadzora naše družbe s strani kitajskih oblasti.

Družba Huawei Technologies, ustanovljena leta 1987, danes zaposluje več kot 194.000 ljudi, deluje v več kot 170 državah in regijah ter je v celoti v lasti njenih zaposlenih. Zaradi nenehnih naložb v raziskave in razvoj, ki so samo leta 2019 znašale 17,12 milijarde EUR (med 10 in 15 odstotki prihodkov vsako leto), smo postali eno vodilnih podjetij na področju IKT na svetu, ki podpira ljudi, podjetja in digitalizacijo držav po vsem svetu.

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Z integriranimi rešitvami na štirih ključnih področjih - telekomunikacijskih omrežjih, IT, pametnih napravah in storitvah v oblaku - smo zavezani k temu, da digitaliziramo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 194.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987 in je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei www.huawei.com ali nam sledite na družbenih omrežjih:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei