O-STA

V Žalcu tudi vinske fontane

Žalska Fontana piv Zeleno zlato, turistična atrakcija, ki je posvečena slovenskemu hmeljarstvu in pivovarstvu, bo v soboto, 19. septembra 2020, gostila slovenske vinske fontane. Med 14. in 18. uro bo pri fontani potekala prva TRŽNICA FONTAN SLOVENIJE.

Poleg "gostiteljice" fontane piv se bodo predstavile tri vinske fontane: Vinska fontana Marezige, Fontana vina iz Vodol pri Mariboru in Izvir cvička iz Šmarjeških toplic.

Prva in edinstvena Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu letos praznuje 5. obletnico. Delovati je začela septembra 2016. Postala je navdih ostalim krajem po Sloveniji, postopoma so se ji pridružile: Vinska fontana Marezige, Fontana vina Maribor in letos avgusta odprt Izvir cvička.

Vsaka fontana nosi svojo, slovensko zgodbo in promovira lokalno in slovensko kulinariko ter tradicijo.

Tržnica fontan je poleg promocije namenjena tudi mreženju, izmenjavi izkušenj, dobrih praks in ustvarjanju povezav ter oblikovanju skupne ponudbe vseh fontan.

Slovenja je vinorodna dežela ter dežela hmelja in piva. V Sloveniji se varijo kvalitetna piva in nastaja odlično, mednarodno priznano vino, zato so fontane še posebej pomemben člen promocije slovenske kulinarike in posebnosti območij oz. destinacij, kjer so locirane fontane.

Na Tržnici fontan bo pestro dogajanje. Poleg predstavitev vseh sodelujočih fontan pripravljajo za obiskovalce nagradne igre s privlačnimi nagradami. Med 14. in 18. uro pa bodo obiskovalci fontane piv deležni posebne ugodnosti - "refil" (dodatno točenje) 3dl po polovični ceni.

Na fotografiji: hmeljarska princesa Janja Žagar in hmeljarski starešina Vinko Zupanc pri Fontani piv Zeleno zlato.

Več informacij: direktor ZKŠT Žalec, mag. Boštjan Štrajhar, bostjan.strajhar@zkst-zalec.si

www.turizem-zalec.si