O-STA

Primož Roglič: športnik z velikim srcem, ki rad kolesari tudi po neokrnjeni naravi

Kolesarska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič sta se na letošnji Dirki po Franciji z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenskega športa. Tour de France, ki se je včeraj na Elizejskih poljanah zaključil z dvojnim slovenskim zmagoslavjem, je poskrbel za pravo kolesarsko evforijo v deželici na sončni strani Alp. O fenomenu Rogliča je bilo povedanega že veliko, a še vedno nas ta simpatični kolesar, ki se je tako meteorsko izstrelil med zvezde svetovnega kolesarstva, vsak dan znova preseneča in navdihuje.

Srebrni fant z zlatim srcem

Vse do predzadnje etape je kazalo, da bo postal veliki zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu. Potem pa se je v soboto, 19. septembra, zgodil usodni kronometer. Primož je rumeno majico vodilnega moral prepustiti mlajšemu rojaku Pogačarju. Ob tem bolečem porazu je še enkrat več dokazal, da je športnik z veliko začetnico. Kljub neizmernemu razočaranju je športno čestital Tadeju in dostojanstveno sprejel vlogo poraženca.

Junak ljudskih src

Zasavčan je že od začetkov svoje kolesarske kariere ljubljenec ljudskih src. Ostal je zvest sebi, "preprost fant iz sosednje ulice". O njegovi srčnosti in skromnosti pričajo številne anekdote. Pred nekaj leti je med oddihom v sosednjem Medžimurju na treningu presenetil mlade kolesarje lokalnega kluba in jim pričaral nepozaben dan. Z nadobudnimi mladimi športniki je raziskoval eno najbolj znanih kolesarskih destinacij v širši regiji in jim predal veliko koristnih nasvetov.

V Medžimurje po zmagovite občutke

Medžimurje je že nekaj let Primoževa oaza miru. S partnerko Loro se rad odpravi na oddih v svojo priljubljeno kolesarsko destinacijo v osrčju zelenega vrta Hrvaške. V objemu neokrnjene narave in termalnih vrelcev medžimurskih term se lahko prisrčni par popolnoma odklopi od natrpanega vsakdanjega urnika in prepusti gurmanskim užitkom. Obenem si Primož na aktivnih počitnicah nabere novih moči za prihodnje športne podvige. Kdo ve, morda pa bo ravno med medžimurskimi ravnicami, kjer tudi kolesarskih poti zlepa ne zmanjka, Primož prihodnje leto znova našel zmagovite občutke, ki ga bodo pripeljali do tako želene zmage na francoski pentlji.