O-STA

Vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je pred dnevi izšel nov kolesarski vodnik - brošura - za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini, ki ga je pripravil Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z lokalnimi partnerji. Obiskovalci lahko sončne jesenske dni izkoristijo za aktivnosti v naravi Šaleške doline in skrite poti doživijo v družbi licenciranega kolesarskega vodnika. Med griči, gozdovi, rekami in jezeri se kolesarji s kolesarskim vodnikom, ki ima licenco, podajo novim kolesarskim dogodivščinam naproti. Kolesarski navdušenci lahko izbirajo med petimi potmi, ki se poleg znamenitosti ob poti, med seboj razlikujejo glede na dolžino, višinsko razliko in čas vožnje. V čudovitih razgledih lahko uživajo na poti Na goro jurišev, Po kulturnih obronkih Šoštanja, Po okolici Topolšice, Na Škalski hrib in Po Martinovih poteh.

Zakaj izbrati vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve in kondicijsko pripravljenost, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki bo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa. Naši kolesarski vodniki imajo licenco Turno kolesarski vodnik TKV1.

Brošura je v slovenskem jeziku na voljo na policah Turistično-informacijskega centra v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje).

Nimate svojega kolesa? Na Zavodu za turizem Šaleške doline si lahko izposodite odrasla gorska kolesa, otroška kolesa, skiroje in tricikel za gibalno obirane. Za najmlajše so na voljo tudi otroški kolesarski sedeži in prikolice za prevoz otrok "rikše". Poskrbijo tudi za izposojo čelad. Obiščite jih med tednom med 9. in 19. uro, med vikendi in prazniki pa med 9. in 17. uro. Več informacij je na voljo na spletni strani www.visitsaleska.si, FB in IG strani @VisitSaleska in preko e-pošte tuizem@velenje.si ali telefona 03/ 896 17 15.