O-STA

Prof. dr. Marko Topič z UL FE ponovno izvoljen za predsednika Evropske tehnološke in inovacijske platforme Fotovoltaika

Prof. dr. Marko Topič s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je bil včeraj, 23. 9. 2020, na seji Upravnega odbora Evropske tehnološke in inovacijske platforme za fotovoltaiko (ETIP PV) ponovno izvoljen za njenega predsednika za mandatno obdobje 2020-2022. 

27 članov Upravnega odbora je izvolilo tričlansko vodstvo: predsednika prof. dr. Marka Topiča ter podpredsednika, prof. dr. Wima Sinkeja, vodjo sektorja Energy Transition pri TNO na Nizozemskem, in Rocha Drozdowski-Stehla, generalnega direktorja IPVF iz Francije. Prof. dr. Topič, ki platformi predseduje od leta 2014, bo vodil ETIP PV že četrti mandat.

Evropska tehnološka in inovacijska platforma za fotovoltaiko (www.etip-pv.eu) združuje preko 250 vodilnih strokovnjakov iz industrije, bančništva, zavarovalništva, mednarodnih združenj, nevladnih organizacij ter raziskovalne sfere s področja fotovoltaike, in deluje pod okriljem Evropske komisije znotraj Strateškega energetskega tehnološkega plana (SET-plana), ki združuje 10 evropskih tehnoloških in inovacijskih platform.

Prof. dr. Marku Topiču za dosežek iskreno čestitano!

Več na http://www.etip-pv.eu