O-STA

Demografski sklad: Kakšno bo novo upravljanje državnih družb - 18. november - SAVE THE DATE!

*KKU2020 bo potekala v hibridnem formatu - dogodek boste lahko obiskali v živo v Austria Trend Hotelu ali pa spremljali online preko spletne platforme.
18. november - V ŽIVO in ONLINE!

Konferenca korporativnega upravljanja je že tradicionalen dogodek, kjer predstavljamo aktualne teme s področja korporativnega upravljanja v Sloveniji. Običajno predstavljamo globalne trende, letos pa bomo ostali doma.

Naša tema bo: Demografski sklad - Kakšno bo novo upravljanje državnih družb. Gre za politično temo, ki bo imela pomembne posledice za nadaljnji razvoj Slovenije in upravljanje državnih družb in premoženja. Kot je zaslediti iz medijev se namreč predvideva demografski sklad za upravljavca kapitalskih naložb in ne kot portfeljskega vlagatelja v skladu z mednarodno prakso, zato bo šlo, če bo tak predlog sprejet, za vnovično spremembo upravljanja teh družb. Zakonodajni predlog še ni javen, zato se bomo nanj odzvali in oblikovali stališče, ko bo predlog zakona na voljo tudi javnosti in stroki.

Prepričani smo, da bo diskusija z gosti na konferenci prispevala h kakovosti širše družbene razprave in vseh posledicah za upravljanje družb v državni lasti in razvoj Slovenije.