O-STA

Aplikacija Lov na svetilko skrivnosti med spletnimi prvaki WEBSI

Na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja WEBSI 2020 se je s podelitvijo nagrad zaključil celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki. Zavod za turizem Šaleške doline je skupaj s partnerjema Lanara Consulting in Youtree, d. o. o., z aplikacijo Lov na svetilko skrivnosti osvojil 2. mesto v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti.

WEBSI dan, ki je 24. septembra 2020 potekal v ljubljanski Festivalni dvorani, se zaključil s podelitvijo 31 nagrad. Letošnje digitalne presežke je med 142 prijavljenimi projekti izbrala 108-članska strokovna in poslovna žirija.

2. mesto v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti je osvojila mobilna aplikacija "Lov na svetilko skrivnosti". Aplikacijo smo lansirali v začetku letošnjega leta in je namenjena družinam z otroki. Dvourna dogodivščina vodi skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se odklepajo starodavni izzivi. Z namigi jih pomaga reševati Pika Nogavička. 18 točk s skrivnostnimi izzivi, razpršenih po mestu, lahko osvojite peš. Krožna pot je lahka in vključuje le en manjši vzpon. Rešeni izzivi razkrijejo lokacijo svetilke skrivnosti.

Za nalaganje in uporabo aplikacije potrebujete brezžično povezavo na internet ali vključene mobilne podatke. Mobilno aplikacijo si naložite tako, da v iskalnik spletne trgovine vpišete besedi Trippstory Velenje. V aplikacijo se lahko prijavite z računom Facebook ali Google+, lahko pa se tudi na novo registrirate z e-mailom. Več o aplikaciji na spodnji povezavi: https://www.visitsaleska.si/sl/dozivetja/otrosko/lov-na-svetilko-skrivnosti/.